”Pregătește muștarul, fă-ți de 3 ori cruce cu limba-n cerul gurii și citește mai departe!
Orice rețetă este suma ingredientelor. Un preparat este „sănătos” dacă ingredientele sunt dense nutritiv și sunt preparate adecvat. Am găsit mai multe rețete care înglobează carne de oaie / porc și carne de vită alături de bicarbonat de sodiu, usturoi, boia, piper, cimbru, sare.
Șase mici frumoși
Mă interesează efectiv să văd ce primesc când mănânc mici. Așa că am făcut o simulare pentru 6 mici de 70g fiecare. Practic pentru 400g de mici avem nevoie în medie cam de 200g de carne de oaie și 300g de carne de vită și mirodenii.
Super nutrienți
Cei 6 mici conțin
- 105g de proteine complete
- 50g de grăsime după prepararea termică
- 00,0g carbohidrați
În plus mai avem și:
- 496% Vitamina B12
- 310% Zinc
- 196% Vitamina B3
- 185% Seleniu
- 131% Fosfor
- 106% Vitamina B6
- 60% Fier și Vitamina B5
- 40% Potasiu și Cupru
- 33% Magneziu.
Procente din DZR de nutrienți pentru o femeie sedentară cu înălțimea de 1,65m.
Preparare termică
Prin prepararea termică scade cantitatea de grăsime (un lucru bun) și un pic din cantitatea de vitamine (nu e bun) dar dacă ne gândim să comparăm cu 400g mici cu 400g de mere sigur ieșim pe plus.
Mici și perfecți
Micii sunt perfecți dacă vrei să slăbești, să te menții și să fii sănătos. Problema: pâinea și berea. Așa că bucură-te de mici și să stai departe de caloriile goale din pâine și bere.
Vestea bună este că fără pâine intră mai mulți mici deci mai multe minerale și vitamine. Ce zici, batem palma?”, scrie Valentin Bunea pe o rețea socială.