Antena 3 CNN Actualitate Vâlcea. Şcoli de lux pentru elevii din 2 sate (VIDEO)

Vâlcea. Şcoli de lux pentru elevii din 2 sate (VIDEO)

Vâlcea. Şcoli de lux pentru elevii din 2 sate <font color=red>(VIDEO)</font>
18 Sep 2007   •   18:50

A început şcoala iar în timp ce unii elevi nu au unde să înveţe, în două localităţi din judeţul Vâlcea copiii au tot ce pot visa - au până şi căzi cu hidromasaj. Asta pe lângă săli de curs cu table electronice şi camere de relaxare. Peste 150 de elevi din Prundeni se pot spăla direct la şcoală. Supărat că anul trecut veneau murdari la cursuri, primarul, le-a cumpărat elevilor o cabină de duş cu hidromasaj. Şi sălile de curs arată ca în şcolile europene. Vechea tablă a fost înlocuită cu una pe care li se afişează informaţiile predate de profesori.

Învăţătorul nu va mai preda la catedră, ci va sta în mijlocul elevilor. Iar în pauze, joaca din curtea şcolii este înlocuită cu navigatul pe internet. Ca să nu fie invidioşi pe elevii din Prundeni, cei din Zăvideni se mândresc şi ei robineţi cu sensori în toaletele şcolii. Şi mai au şi o sală de biliard, pentru pauze.

Renovarea şcolilor a costat 500.000 de lei noi, din bugetul primăriei. Primarul spune că i-au fost alocaţi ceva bani de la buget, dar nu i-au şi ajuns în conturi. Dotările din şcoli nu sunt numai pentru elevi. După-amiezile, sătenii vin la şcoală să înveţe cum să lucreze cu calculatorul.  

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close