Antena 3 CNN Actualitate Val de incendii devastatoare izbucnite în mai multe zone din țără. Elicopterele armatei intervin

Val de incendii devastatoare izbucnite în mai multe zone din țără. Elicopterele armatei intervin

Val de incendii devastatoare izbucnite în mai multe zone din țără. Elicopterele armatei intervin
de Laura Dinu    |    26 Aug 2024   •   08:15

Mai multe zone din țară au fost mistuite de incendii foarte puternice. Cele mai multe dintre ele sunt incendii de vegetație produse de căldura extremă.

Multe dintre ele nu au fost însă lichidate nici până în acest moment, și nici măcar intervențiile cu elicopterele Black Hawk ale armatei nu au reușit să stingă flăcările puternice ale incendiilor care distrug pădurile din Rânca, Gorj. 

Lângă capitală, un depozit plin cu vopsea și substanțe chimice a fost cuprins de flăcări. Riscul de explozie a fost foarte mare.

Pentru a stinge flăcările care au cuprins depozitul a fost nevoie de nu mai puțin de 21 de autospeciale ale ISU. 

A fost o zi de foc și în jud. Mehedinți. Zeci de incendii de vegetație au izbucnit în mai multe localități. În Breznița Ocol flăcările au cuprins zeci de hectare de vegetație.

”Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă la vegetație uscată, mărăciniș și gunoi menajer depozitat pe câmpuri, punând în pericol locuințele dar și o parcare întreagă de tiruri. Am intervenit prompt pentru a localiza și lichida incendiul în limitele găsite”, a declarat un reprezentant ISU.

Într-o singură zi, în jud. Mehedinți au izbucnit 12 incendii de vegetație, fiind afectată inclusiv o pădure.

În cealaltă parte a țării, în jud. Cluj, pompierii s-au luptat cu un incendiu uriaș izbucnit în comuna Baciu.

Și în jud. Gorj, 80 de hectare de pădure din Rânca și Padeș s-au făcut scrum, iar focul nu poate fi lichidat încă.

De trei zile, două elicoptere ale armatei române intervin. Cele peste 200 de încărcături de apă lansate din elicoptere nu au fost de ajuns pentru a stinge flăcările.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close