Antena 3 CNN Actualitate Vadim şi Hrebenciuc în topul parlamentarilor chiulangii

Vadim şi Hrebenciuc în topul parlamentarilor chiulangii

Vadim şi Hrebenciuc în topul parlamentarilor chiulangii
01 Iul 2007   •   11:39

Potrivit unei monitorizări a Institutului pentru Politici Publice începută din februarie 2006, la Camera Deputaţilor, democrata Anca Boagiu se află pe primul loc între chiulangii, cu mai puţin de 10% din totalul voturilor exprimate. La diferenţă de câteva procente, Boagiu este urmată de liderul PNL, Crin Antonescu şi de PSD-istul Viorel Hrebenciuc.

La Senat, topul chiulangiilor cuprinde parlamentari cu renume. În fruntea listei se află Corneliu Vadim Tudor, cu 2,10% prezenţă la vot, urmat PSD-istul Sorin Oprescu şi de liderul PSD, Mircea Geoană. Potrivit monitorizării topul absenteismului de la votul pe baza cartelelor din Camera Deputaţilor sau Senat îi exclude pe europarlamentari şi pe membrii Guvernului.

PSD are şi cei mai mulţi parlamentari care au avut una sau nicio iniţiativă legislativă. Capi de listă la Camera Deputaţilor sunt membrii PSD Alexandru Octavian Stănescu şi Ovidiu Muşetescu. La Senat, aleşii care au semnat pe un singur proiect de lege sunt tot de la PSD: Octav Cozmancă şi Traian Novolan.

Tot PSD are şi cei mai mulţi reprezentanţi care au vorbit de cele mai puţine ori de la tribuna Parlamentului. Dintre cei 11 deputaţi care au luat doar o dată cuvântul în faţa plenului, şapte sunt social-democraţi. În timp ce la Senat, recordul negativ îl deţine democratul Marin Bobeş, care a luat o singură dată cuvântul.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close