Antena 3 CNN Actualitate Vacanţele în străinătate, afectate de scumpirea barilului de petrol

Vacanţele în străinătate, afectate de scumpirea barilului de petrol

Vacanţele în străinătate, afectate de scumpirea barilului de petrol
14 Mai 2008   •   09:53

Scumpirile din ultima perioadă, mai ales a petrolului, afectează tarifele concediilor în străinătate! Din luna iunie, românii care vor să-şi petreacă vacanţa în locuri exotice, trebuie să plătească un supliment de kerosen. Companiile aeriene care îşi închiriază avioanele în regim charter au mărit preţurile încă din iarnă, dar până acum suplimentul de kerosen a fost suportat de agenţii.

Agenţiile de voiaj au decis însă şi ele să îşi mărească tarifele. Unele agenţii adaugă suplimentul de kerosen la vacanţele pe care le vând chiar de la 1 iunie. Clienţii sunt anunţaţi că preţul pe sejur ar putea fi majorat cu până la o sută de euro, dacă barilul de ţiţei ajunge la 150 de dolari.

Vacanţe mai scumpe


Totodată, pachetul de vacanţă este de la un an la altul mai mare şi din cauza costurilor agenţiilor cu salariile şi promovarea la târgurile de turism. Însă cei care nu vor să suporte toate costurile îşi aleg vacanţele individual. Unul dintre dezavantaje este că tarifele pentru anumite activităţi sunt mai mari decât cele practicate în cazul grupurilor organizate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close