Antena 3 CNN Actualitate Vacanţa de Paşte e pe sfârşite. Românii se întorc acasă

Vacanţa de Paşte e pe sfârşite. Românii se întorc acasă

Vacanţa de Paşte e pe sfârşite. Românii se întorc acasă
09 Apr 2007   •   14:52

Vacanţa de Paşte e pe terminate şi deja mulţi români încep să se întoarcă acasă, motiv pentru care e de aşteptat să fie aglomeraţie pe drumurile principale, dar şi în vămi. Pe de o parte pleacă românii care lucrează în străinătate, pe de altă parte se întorc cei care au fost plecaţi de sărbători. Numai în Bulgaria au fost peste 15.000 de turişti din ţara noastră.

A doua zi de Paşti a venit cu vreme superbă în toată ţara, aşa că românii au ieşit la grătar pe unde au prins un colţ de iarbă liber. Bucureştenii au abandonat oraşul şi s-au refugiat în păduri sau pe malul lacurilor de la periferie, iar capitala părea pustie luni. În locuri în care în mod normal ambuteiajele sunt o constantă zilnică, luni abia s-au văzut maşini.

La munte - Grătarul a fost luni la mare preţ şi pentru cei aflaţi la munte. Pe Valea Prahovei, fumul grătarelor a acoperit staţiunile. Cei mai mulţi turişti s-au aşezat în apropierea râurilor. Şi cum vremea a fost luni cât se poate de caldă pentru această perioadă, oamenii erau hotărâţi să se retragă de la grătare abia după căderea serii.

Litoralul a fost şi el invadat de turişti, numai că nu pe partea românească. Peste 15.000 de români au trecut graniţa în staţiunile bulgăreşti iar de luni dimineaţă turiştii au început să se întoarcă. Părerile despre ce au găsit la vecini sunt împărţite, însă cei mai mulţi au fost mulţumiţi de tratamentul de care au avut parte la vecinii noştri.

Iată însă şi o surpriză: migraţia turiştilor se desfăşoară şi în sens invers. În aceste zile, aproximativ 2.000 de bulgari au intrat în România. Cei mai mulţi s-au plimbat doar până la Constanţa şi au revenit în aceeaşi zi în ţară.

Poliţia rutieră este pregătită pentru aglomeraţia din trafic. Drumul naţional 1 şi cele două autostrăzi Cernavodă şi Piteşti sunt supravegheate de elicoptere iar poliţia le recomandă celor care pleacă mai târziu spre case să aibă răbdare şi atenţie la volan.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close