Antena 3 CNN Actualitate Vacanţa de iarnă a elevilor începe mai devreme şi va fi mai lungă

Vacanţa de iarnă a elevilor începe mai devreme şi va fi mai lungă

Vacanţa de iarnă a elevilor începe mai devreme şi va fi mai lungă
23 Noi 2009   •   21:00

Vacanţa de iarnă începe mai devreme. Concediul obligatoriu impus bugetarilor îi trimite pe elevi într-o vacanţă prelungită. În total 20 de zile, la care se adaugă minivacanţa de 1 decembrie. Materia, însă, trebuie recuperată anul viitor.

Vacanţa de iarnă va începe pe 14 decembrie şi nu pe 19, aşa cum era stabilit. Şi la sfârşitul lunii noiembrie elevii vor avea un week-end prelungit de ziua naţională. Cele opt zile de concediu fără plată, la profesori vor fi şase: o zi - 30 noiembrie şi alte cinci în intervalul 14 - 18 decembrie.

Inspectoratele şcolare trebuie să le ceară tuturor directorilor un program pentru recuperarea materiei.

?După 1 ianuarie se recuperează materia, discutăm după ce se încheie mediile pe semestrul 1?, a declarat Nicolae Nuţu, inspector şcolar adjunct.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Educaţiei le cerea profesorilor să îşi ia cele opt zile de concediu fără plată în vacanţa de iarnă sau prin reducerea orelor de curs.

Sindicatele nu au fost de acord cu această decizie. Aşa că reprezentanţii ministerului s-au înţeles cu sindicaliştii ca zilele libere să se ia cu o săptămână înainte de vacanţa de iarnă.

În perioada 14-18 decembrie încep înscrierile la bacalaureat şi fiecare unitate de învăţământ trebuie să asigure personalul necesar înscrierilor. Vacanţa de iarnă prelungită este aşadar bucuria elevilor, dar nemulţumirea părinţilor, care spun că cei mici vor fi suprasolicitaţi pentru recuperarea materiei.

Observator

×
Subiecte în articol: elevi şcoală
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close