Antena 3 CNN Actualitate Usturoiul din China şi ceapa din Olanda invadează pieţele româneşti

Usturoiul din China şi ceapa din Olanda invadează pieţele româneşti

Usturoiul din China şi ceapa din Olanda invadează pieţele româneşti
09 Noi 2007   •   18:35

Legumele şi fructele româneşti sunt pe cale să dispară din galantarele magazinelor autohtone. Românii vor achiziţiona în perioada următoare usturoi din China, mere din Noua Zeelandă, ceapă din Olanda şi lista ar putea continua. Marile lanţuri de supermarketuri preferă să importe aceste produse din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii în detrimentul celor româneşti. Cele mai multe nu sunt prea gustoase, dar sunt mai ieftine şi asigură un profit mai mare.
În comparaţie cu legumele şi fructele autohtone, cele din străinătate ajung mult mai tîrziu pe rafturile de desfacere, deoarece recoltarea, transportul şi vama pot dura mai multe de o săptămână.

Chiar dacă produsele din import arată mai bine, mulţi români spun că preferă produsele autohtone, dar achiziţionează până la urmă ceea ce găsesc în magazine. Producătorii români susţin că legumele pe care le culeg azi, mâine pot fi în magazin şi sunt ?mai ecologice şi mai gustoase?.

Specialiştii sunt convinşi că în viitor tendinţa se va păstra, iar marile magazine vor achiziţiona tot mai multe produse din import.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close