Antena 3 CNN Politică USR vrea moțiune de cenzură contra Guvernului. Lasconi îl provoacă pe Ciucă: Să vedem cât curaj aveți

USR vrea moțiune de cenzură contra Guvernului. Lasconi îl provoacă pe Ciucă: Să vedem cât curaj aveți

elena lasconi la o conferinta de presa
USR vrea moțiune de cenzură contra Guvernului. Foto: Agerpres
de G.M.    |    08 Oct 2024   •   11:31

USR va iniția moțiune de cenzură contra Guvernului, a anunțat marți președintele partidului, Elena Lasconi. Ea l-a îndemnat pe liderul PNL Nicolae Ciucă, să fie "curajos" și să se alăture acestui demers.

"Am cunoscut mii de soldați, am fost și în teatrul de operații din Afganistan și sunt mândră de militarii noștri. Sunt pricepuți și curajoși.

Domnul Ciucă e politician si vrea să ajungă primul ostaș în fruntea țării. Hai să vedem cât curaj aveți, domnule Ciucă!

Sunt pe drum înspre Parlament ca să lucrez împreună cu colegii mei la moțiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu.

Hai cu curaj, cu onestitate și respect. Faceți din cuvintele astea fapte! Semnați moțiunea de cenzură a USR!

Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii. Haideți cu semnătura! Ne vedem la Parlament!", a scris Lasconi pe Facebook.

Adio, dar mai rămân cu tine. Asta i-a transmis Nicolae Ciucă lui Marcel Ciolacu. Liderul PNL spune că, de luni seară, nu mai există Coaliţia de guvernare, dar miniştrii liberali rămân în Executiv pentru a împiedica abuzurile PSD, care "are abuzul de putere în sânge". De asemenea, Ciucă a ţinut să precizeze că nu îi va mai răspunde lui Ciolacu la telefon.

Nicolae Ciucă: "Încă o dată nu comentez decizia CCR, dar consecințele ultimei decizii pun un mare semn de întrebare privind democrația din România. Pentru prima dată în istoria României, o majoritate de cinci judecători, din care patru numiți de PSD, a decis pe cineva nu poate candida. Practic a fost eliminat la masa verde un adversar politic. Acest lucru mă preocupă pe mine și cred că și pe orice cetățean care vrea ca România să rămână un stat democratic.

Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici. Rămânem în executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile. Sigur că PSD și-ar dori să guverneze singur în următoarea perioadă, pentru a reintroduce cota progresivă, pentru a subordona justiția și instituțiile statului, pentru a direcționa resursele financiare ale bugetului în acțiuni populiste și către cliente la de partid. Acest lucru nu se va întâmpla. Ar fi complet iresponsabil din partea noastră să părăsim terenul de luptă și să îi lăsăm să înainteze pe direcția pe care au luat-o. Pe de altă parte, apreciem demersurile pentru sancționarea legală a tuturor partidelor extremiste, șovine și antisemite".

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close