Ursulețul a făcut un mic show în fața camerei de monitorizare instalată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea.
Potrivit specialiștilor, România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa. Urșii trăiesc în România în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.
Foto: Regia Națională a Pădurilor - Romsilva
”Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate.
Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște. În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.
Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri”, transmite Regia Națională a Pădurilor - Romsilva pe Facebook.