Antena 3 CNN Actualitate Uraganul Paloma face ravagii în Cuba

Uraganul Paloma face ravagii în Cuba

Uraganul Paloma face ravagii în Cuba
09 Noi 2008   •   15:08

Uraganul Paloma face ravagii pe coasta de sud-est a Cubei. Furtuna a venit cu ploi puternice, rafale de vânt şi inundaţii. Sute de mii de persoane au fost deja evacuate din calea intemperiilor. Paloma a lovit coasta sud-estică a Cubei, cu rafale de vânt ce depşesc 100 de kilometri pe oră. Meteorologii îi consideră pe cubanezi norocoşi pentru că intensitatea ciclonului a scăzut în ultimele ore. Totuşi, localnicii au fost avertizaţi că Paloma este la fel de periculos ca uraganul care a lovit zona în 1932 şi a ucis aproximativ 3.000 de persoane.
Autorităţile au evacuat deja sute de mii de persoane, printre care şi mii de turişti, din zonele ameninţate de uragan. Oamenii vor locui în adăposturi până la trecerea pericolului. Înainte să lovească Cuba, Paloma a devastat insulele Cayman, unde viteza vântului a ajuns până la 215 km/h. Aproape toate casele de pe insulă au fost afectate, multe dintre ele fiind distruse complet, însă nu s-au înregistrat victime.
Uraganul Paloma, considerat de meteorologi ca având o intensitate de 2 dintr-un maxim de 5, este al treilea ciclon care loveşte Cuba în acest an, după Gustav şi Ike.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close