Antena 3 CNN Actualitate Uraganul Ike a lovit Texasul. Cinci morţi şi două milioane evacuaţi

Uraganul Ike a lovit Texasul. Cinci morţi şi două milioane evacuaţi

Uraganul Ike a lovit Texasul. Cinci morţi şi două milioane evacuaţi
13 Sep 2008   •   12:38

Cel puţin cinci oameni au murit şi peste 2 milioane de oameni au fost evacuaţi în Statele Unite din calea uraganului Ike. Autorităţile au anunţat că trecerea uraganului a afectat programul rafinăriilor de pe coasta Texasului, care vor rămâne închise încă cel puţin 8 zile. Acest lucru ar putea determina o criză de combustibil în zonă şi fluctuaţii majore ale preţului petrolului.

În prezent, uraganul a slăbit din intensitate şi a ajuns la gradul de furtună tropicală. Peisajul din Houston este însă dezolant. Casele au fost acoperite de ape şi aproape patru milioane de oameni au rămas fără electricitate. Autorităţile au impus restricţii de circulaţie care se vor menţine aproape toată săptămâna.

Autorităţile americane sunt în alertă şi încearcă să identifice zonele în care oamenii au rămas în casele lor pe timpul furtunii. Preşedintele George W. Bush a anunţat că va merge marţi în zonele sinistrate, iar până atunci autorităţile vor distribui peste 1 milion jumătate de litri de apă şi 1 milion de porţii de mâncare. Ike a lovit coastele Texasului cu intensitatea unui uragan de gradul doi.

Este cea de-a doua furtună de asemenea intensitate care a lovit SUA, după Uraganul Katrina, care a devastat New Orleans, în 2005.

În Statele Unite, pregătirile pentru venirea lui Ike au început de câteva zile.

Până acum, Ike a lovit cel mai tare republica Haiti, unde sute de mii de oameni, în mare parte copii, riscă să moară de foame dacă nu primesc urgent ajutor umanitar. Mulţi dintre ei se află, însă, în regiuni inaccesibile din cauza inundaţiilor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close