Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Deținutul căutat după ce nu s-a mai întors din învoire a fost prins în staţiunea Olimp

UPDATE. Deținutul căutat după ce nu s-a mai întors din învoire a fost prins în staţiunea Olimp

Gheorghe Iv?ncescu detinutul cautat
Gheorghe Ivăncescu trebuia să se întoarcă în penitenciar luni, la ora 12.00, dar nu a mai revenit. FOTO: Administrația Penitenciarelor
de Georgiana Marina    |    05 Aug 2024   •   14:56

ACTUALIZARE. Deţinutul de la Penitenciarul Poarta Albă, care era căutat după ce nu s-a întors din învoire, a fost prins, luni seară, în staţiunea Olimp. Acum, el va fi cercetat pentru evadare, infracţiune pentru care riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani, iar regimul de detenţie va fi schimbat.

„Vă comunicăm faptul că deţinutul IVĂNCESCU Gheorghe, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 5 ani, 7 luni pentru «conducerea unui vehicul fără permis de conducere(335 NCP)» a fost capturat în cursul zilei de azi, 05.08.2024, în jurul orei 19:30, de către un echipaj mixt format din poliţişti şi jandarmi, pe raza staţiunii Olimp, judeţul Constanţa, în timp ce se plimba în proximitatea căii ferate. Acesta va fi reîncarcerat în sistemul penitenciar”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă, într-un comunicat d epresă.

Sursa citată a precizat că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a deschis dosar penal, bărbatul fiind cercetat.

„De asemenea, în ceea ce priveşte persoana condamnată, se va declanşa procedura disciplinară prin sesizarea comisiei de disciplină şi schimbarea regimului de executare a pedepsei privative de liberate în regim maximă siguranţă cu risc pentru siguranţa penitenciarului. Reiterăm faptul că fapta săvârşită se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, a mai transmis sursa citată.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un deținut căruia i s-a dat voie să iasă 24 de ore din închisoare nu s-a întors la penitenciar la ora stabilită prin învoire. Mai are de executat 7 luni de detenție. 

Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis.

Gheorghe Ivăncescu trebuia să se întoarcă în penitenciar luni, la ora 12.00.

El era deținut în regim deschis.

Administrația Penitenciarelor face publice semnalmentele lui și cere ajutor populației să anunțe dacă e văzut.

Deținutul are înălțimea de 165 cm, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, față ovală, frunte lată, nas rectiliniu, ten măsliniu, păr negru, cicatrice în urma unei arsuri pe brațul drept, tatuaj antebrat drept și gât. La momentul părăsirii domiciliului (comuna Pecineaga, județul Constanța) purta tricou de culoare neagră, pantaloni lungi, de culoare bej, adidași de culoare vernil.

Pentru prinderea lui s-au trimis echipaje de la penitenciar, s-au blocat căile de acces pe drumurile pe care ar putea merge.

Fapta se pedepsește, conform articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, potrivit Administrației Penitenciarelor.

 

×
Subiecte în articol: detinut penitenciar Constanța Politie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close