Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre românii răniţi la Szeged e în stare critică (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Unul dintre românii răniţi la Szeged e în stare critică (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Unul dintre românii răniţi la Szeged e în stare critică <font color=red>(VIDEO ŞI GALERIE FOTO)</font>
20 Iul 2007   •   08:01

Una dintre persoanele rănite în accidentul de joi, în apropiere de Mako, în sudul Ungariei este ţinută în viaţă doar de aparate. 7 români au murit, iar 3 sunt în stare gravă în urma impactului dintre autocarul care îi transporta în Cehia şi un trailer condus tot de un român şi care a intrat pe contrasens. Preşedintele şi premierul Ungariei au promis că autorităţile vor analiza de urgenţă cauzele care au determinat producerea accidentului şi au trimis condoleanţe omologilor lor de la Bucureşti.


În clinica din Szeged mai sunt internaţi trei dintre pasagerii răniţi în accident. Unul dintre ei este în stare critică. ?Unul dintre români are o foarte gravă fractură craniană deschisă. Are pneumothorax, adică aer în cavitatea toracică. Acest aer a fost scos. A suferit şi o intervenţie neurochirurgică. A avut un edem foarte serios pe creier. Şi, din păcate, a avut o rană foarte gravă la braţul stâng, şi am fost nevoiţi să-l amputăm. Pacientul este în stare critică, dar facem tot ce putem ca să-l ţinem în viaţă?, a declarat unul dintre medicii de la clinică.


Accidentul s-a produs în apropierea localităţii Mako, în zorii zilei de joi, la 4 dimineaţa. Autocarul cu 32 de pasageri a fost lovit de un camion-platformă care a intrat pe contrasens. Din primele date ale poliţiei mahiare rezultă că şoferul autocamionului ar fi adormit. În urma impactului, autocarul s-a răsturnat pe calea ferată paralelă cu şoseaua.


Pentru şapte dintre românii implicaţi în accident, pompierii şi ambulanţele au ajuns prea târziu. Şase sunt pasageri din autobuz, iar al şaptelea este şoferul camionului, care transporta maşini.

7 români au murit într-un accident în Ungaria:
GALERIE FOTO DE LA LOCUL TRAGICULUI ACCIDENT

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close