Antena 3 CNN Actualitate Unul din zece cupluri din România nu poate avea copii

Unul din zece cupluri din România nu poate avea copii

Unul din zece cupluri din România nu poate avea copii
09 Oct 2007   •   16:27

Medicii avertizează că numărul celor care nu pot avea copii este în creştere. Când tratamentele convenţionale nu mai dau rezultate, singura şansă rămâne fertilizarea in vitro. Cauzele infertilităţii sunt multiple şi au determinat ca un cuplu din zece să nu fie capabil să conceapă copii. Au apărut foarte multe boli transmisibile sexual şi la bărbaţi şi la femei, au apărut probleme hormonale majore, probleme genetice, radiaţii, schimbări climatice, care toate pot contribui la infertilitate.

Medicii spun că un cuplu este infertil atunci când există viaţă sexuală timp de un an de zile, dar femeia nu rămâne însărcinată. Percepţia este că dacă un cuplu nu poate avea copii, atunci femeia trebuie să meargă la medic. Specialiştii spun că nu e deloc aşa.

Bărbaţii, în procent de 45 la sută pot avea infertilitate, existând multe cauze. De la cele hormonale, genetice, până la diabet şi hipertensiune, boli care nu sunt tratate la timp. La femei, în schimb, poate fi vorba de afecţiuni ale uterului sau ale trompelor uterine. Putem ajunge şi la inseminări intrauterine, în cazul în care e lipsă de ovulaţie, în cazul în care bărbatul are spermă mai puţin bună decât ar trebui.

Când nu se mai poate face nimic, se ajunge la fertilizare in vitro. O astfel de procedură costă în jur de 1.700 de euro. Multe cupluri apelează la acestă metodă, ajungând până la câteva zeci într-o lună.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close