Antena 3 CNN Actualitate Unitate mobilă de primire a urgențelor la Spitalul Bagdasar-Arseni

Unitate mobilă de primire a urgențelor la Spitalul Bagdasar-Arseni

2 minute de citit Publicat la 19:08 16 Aug 2016 Modificat la 19:08 16 Aug 2016
ambulanta1.jpg

Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti a primit de la Ministerul de Interne o ambulanţă SMURD, care va fi folosită sub forma unei unităţi mobile de primire a urgenţelor şi care se va deplasa la cazurile grave de accidente din zona de sud a Capitalei, pentru a acorda prim ajutor specializat, transmite b365.ro.

Pe ambulanţa SMURD vor lucra, în primă-fază, opt medici rezidenţi, iar în perioada următoare alţi cinci specialişti din cadrul unităţii medicale vor fi selectaţi pentru a asigura gărzile.

,,Maşina va staţiona aici, va pleca de aici, ceea ce înseamnă că medicul şi asistentul îşi fac treaba lor în UPU, iar când sună alarma, ei vor ieşi pe maşină. Maşina este dotată cu tot ce trebuie, ca o Terapie Intensivă Mobilă, ea poate să plece la urgenţe instant, ea să fie prima maşină care soseşte sau să fie trimisă în sprijinul altor echipaje, fie de la SMURD, fie de la Ambulanţă, dacă se solicită sprijin pentru echipajele de asistenţi", a declarat Raed Afarat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Bogdan Opriţa, medicul şef al SMURD Bucureşti, a precizat că era necesară dotarea spitalului Bagdasar-Arseni cu o astfel de ambulanţă, pentru a scurta timpul intervenţiilor în cazul urgenţelor în zona de sud a Capitalei.

,,Pentru această zonă de sud, care era o zonă în care se simţea nevoia, este mai mult decât binevenită. Cred că vom putea să realizăm o asistenţă de urgenţă mai apropiată de standardele pe care noi le-am impus prin lege la nivelul Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov", a declarat Opriţa.

Această unitate mobilă de prim ajutor se afla în dotarea SMURD de mai mulţi ani şi era ţinută de rezervă, în cazul unui eveniment major. Acum, reprezentanţii statului spun că ambulanţa ar putea avea până 16 intervenţii în 24 de ore, în funcţie de gravitatea cazurilor.

,,Este un nou tip de activitate care se desfăşoară. În ,,prespital" ( intervenţia de prim-ajutor-n.r.), de obicei, dacă eşti foarte bine pregătit, poţi să faci manevre pe care nu le faci în spital, la Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru că în spital ai în spate ajutor de la chirurg, de la neurochirurg. Pentru medicii rezidenţi, aceasta va fi o provocare", a precizat Florentina Lehănceanu, medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar Arseni.

Aceasta este cea de-a patra ambulanţă SMURD care intră în dotarea unei unităţi medicale din Bucureşti, doar Spitalul Universitar şi Spitalul Floreasca având unităţi mobile de intervenţie rapidă în caz de urgenţă.

Reprezentanţii Ministerului de Interne au anunţat că Spitalul Floreasca va primi, în cel mult două luni, o a treia ambulanţă SMURD, dar care va fi destinată exclusiv Directorului de Salvare Medicale (DSU). Aceasta este un nou post ce va fi înfiinţat la nivelul spitalului, pe care îl vor ocupa medicii cu experienţă mare. Aceştia vor asigura gardă permanentă şi vor pleca doar la intervenţiile de urgenţă cu victime multiple.

×
Etichete: urgente
x close