Rata deceselor și mutilării copiilor din Gaza este „pur și simplu uluitoare”, a spus directorul regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, îndemnând ambele părți să convină asupra unei încetări imediate a focului și să permită ajutorul în enclavă.
La fel spune şi Ana Riatti, reprezentantul UNICEF în România, care a anunţat că în cursul zilei de astăzi echipele UNICEF internaţionale au restabilit conexiunile şi spera ca ambele părți implicate în acest conflict să lase ajutorul umanitar să ajungă acolo unde este nevoie.
"Avem personal UNICEF în Gaza, personal internațional și majoritatea sunt personal național local. Am pierdut într-adevăr contactul cu ei o perioadă, dar azi din fericire, am reușit să-i contactăm şi să restabilim conexiunea. Ei lucrează în condiții foarte dificile şi se confruntă cu aceleași provocări ca toată lumea care locuiește în Gaza.
Suntem îngrijorați în legătură cu ei şi familiile lor (n.r locuitorii din Gaza). Ei să străduiesc să-și țină în viață copiii, familiile și trebuie să spun că sunt hotărâți să livreze ajutorul umanitar acolo în aceste condiții foarte dificile", a spus Ana Riatti, reprezentantul UNICEF în România
33 de copii foarte mici au fost răpiți de Hamas
Potrivit premierului israelian de la debutul războiului în Israel 33 de copii foarte mici au fost răpiți și mai sunt foarte mulți copii care au fost uciși în primele ore ale atacului din 7 octombrie.
De cealaltă parte şi guvernul israelian, anunţă pierderi mari de vieţi umane în rândul palestinienilor în urma atacurilor israeliene.
Întrebată care este situaţia acestor copii, Ana Riatti, reprezentantul UNICEF în România a spus:
"Acești copii sunt cei mai vulnerabili în aceste situații și ei suferă cel mai mult.
Am condamnat răpirea copii, ținerea lor ca ostatici şi cerem imediat încetarea focului pe considerente umanitare pentru a permite ajutorul umanitar să intre în Gaza.
Situația umanitară din Fâșia Gaza este catastrofală și din păcate ea devine din ce în ce mai dificilă cu fiecare oră ce trece. Mulți oameni sunt strămutați. Vorbim de 1.000.000 de oameni strămutați şi alte câteva mii uciși și răniţi. Situaţia este dramatică, nu sunt din păcate servicii de bază disponibile, dar noi facem tot ce putem. Suntem prezenţi acolo încă dinainte de escaladarea conflictului şi sperăm ca toate eforturile noastre să fie încununate cu succes şi să ajungă acolo unde este nevoie", a spus Ana Riatti, reprezentantul UNICEF în România, la Antena 3 CNN.