Antena 3 CNN Actualitate Ungaria, după ce România a depășit-o la PIB: Maghiarii trăiesc mai bine și sunt mai bogați decât românii

Ungaria, după ce România a depășit-o la PIB: Maghiarii trăiesc mai bine și sunt mai bogați decât românii

Márton Nagy, ministrul maghiar al Economiei, susține că maghiarii trăiesc mai bine și sunt mai bogați decât românii, chiar dacă PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei.

Ungaria, după ce România a depășit-o la PIB: Maghiarii trăiesc mai bine și sunt mai bogați decât românii
Ungaria, după ce România a depășit-o la PIB: maghiarii trăiesc mai bine și sunt mai bogați
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2024   •   14:30

Ungaria admite că România a depășit-o economic prin perspectiva PIB-ului, dar maghiarii trăiesc mai bine, sunt mai bogați și nu migrează.

În timp ce ambele țări au înregistrat creșteri ale salariilor reale, în România, aceasta a fost puternic influențată de creșterea salariului minim, o proporție mai mare a lucrătorilor câștigând la acest nivel.

Gospodăriile maghiare dețin mai multă avere în comparație cu gospodăriile românești, iar Ungaria are o rată mai mică a sărăciei. România a cunoscut o emigrare semnificativă și o scădere a ocupării forței de muncă din 2010, în timp ce Ungaria a atras mai mulți muncitori, scrie hungarytoday.hu.

Profilul de export al Ungariei, mai ales în high-tech, îl depășește pe cel al României, mai arată ministrul, într-un material publicat de Hungary Today

Ministrul Nagy subliniază pentru sursa citată natura multidimensională a performanței economice, subliniind că PIB-ul singur nu surprinde calitatea vieții sau bunăstarea societății.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
O fată de 17 ani și un tânăr de 24, găsiți morți într-un hotel din București
x close