Antena 3 CNN Actualitate Unforgettable Festival: Al Bano și Romina Power, Lara Fabian și Gipsy Kings vin în România

Unforgettable Festival: Al Bano și Romina Power, Lara Fabian și Gipsy Kings vin în România

unforgettable festival
Unforgettable Festival, 13-15 septembrie, Romexpo, București. Sursă foto: Facebook/ Unforgettable Festival
de Laura Dinu    |    12 Sep 2024   •   13:35

Mâine începe la București unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului. Este vorba despre Unforgettable Festival. Vor fi nu mai puțin de 12 concerte în 3 zile, iar pe scenă vor urca peste 20 de artiști celebri, români și străini. Printre ei Gheorghe Zamfir, Albano și Romina, Lara Fabian, Garou, Havasi, Laura Bretan, Jessie J sau Gipsy Kings.

Garou, interviu în exclusivitate la Antena 3 CNN

După ce a stat de vorbă cu Lara Fabian, care a declarat că abia așteaptă să ajungă în România, Andrei Tomescu, jurnalist Antena 3 CNN, a vorbit în exclusivitate cu Garou care susține că ”este o adevărată plăcere să revină în țara noastră”.

Garou: Cred că va fi o seară grozavă! Pentru mine este incitant, în special datorită faptului că anul ăsta am stat mai mult în studio și nu am cântat prea mult. Sunt fericit să am ocazia să văd oameni, să ies din pădurea mea, unde am și studioul. 

Andrei Tomescu: Ce amintiri ai de la concertele tale anterioare din București?

Garou: Amintiri frumoase, în special datorită faptului că îmi place să călătoresc. Cred că românii sunt incredibili și chiar am doi foarte buni prieteni aici, în Canada, care sunt din România.

Andrei Tomescu: Care este relația ta cu fanii români? Cum simți conexiunea ta cu ei în acest moment?

Garou: Nu am fost prea des în România, așa că, pentru mine, relația aceasta este încă în faza de descoperire. Și totuși, am avut parte de o primire foarte călduroasă până acum. Așa că sunt entuziasmat să revin, și nu voi fi singur. Vor fi și alți artiști în show, așa că simt că va fi o seară minunată. 

Andrei Tomescu: Vei împărți scena Festivalului Unforgettable cu Lara Fabian, Romina și Albano, Chiara di Bari, Daniel Lavoie, Julien Dassin... Putem să ne așteptăm și la câteva duete, precum ”Sous le Vent”, sau chiar ”Belle”, din ”Notre Damme de Paris”?

Garou: ”Sous le vent” este cu siguranță în program, când vine vorba despre un duet. Și a trecut foarte mult timp de când încerc să găsesc un moment potrivit pentru a-l cânta cu Laura Bretan. Așa că sunt aproape sigur că îl vom cânta împreună un concert. Și mai pregătesc ceva alături de Lara Fabian, ceva ce nu am făcut niciodată până acum. Adică am cântat împreună, dar este o piesă pe care nu am cântat-o niciodată. Cât despre ”Belle”, desigur că ar trebui să fie și ea pe program. Și sunt atât de fericit că m-am revăzut cu Daniel Lavoie, cu care nu mă întâlnisem de câțiva ani. Și ne-am revăzut acum 10 zile, la un concert în Quebec, în care am cântat ”Belle” împreună, din nou. Și chiar dacă a trecut atât de mult timp, de fiecare dată există ceva magic la această piesă, e foarte greu de explicat, dar să o cântăm împreună este absolut minunat. Pentru mine, Daniel este fratele meu mai mare.

Andrei Tomescu: ...și Patrik Fiori este fratele mai mic?

Garou: Da, Patrick este fratele meu mai mic. Eu și Patrick suntem foarte apropiați, dar cu Daniel mă întâlnesc foarte rar, din păcate. 

Andrei Tomescu: În final, ce mesaj ai dori să le transmiți fanilor tăi români înainte de spectacolul Unforgettable?

Garou: Pregătiți-vă, că vin! Abia aștept să ne întâlnim, să petrecem momente de neuitat împreună, și să vă ofer, prin muzică, tot ce am mai bun.

12 concerte în 3 zile

Așadar, trei zile de muzică fără vârstă îi așteaptă pe cei care și-au cumpărat deja bilete la Unforgettable Festival.

Radu Fornea, organizatorul Unforgettable Festival a explicat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, în ce stadiu sunt pregătirile, ținând cont că mâine începe festivalul. 

”A fost un șantier toată săptămâna. Practic, așa cum am promis, Romexpo capătă o cu totul altă valență prin Unforgettable Festival. A fost extraordinar, ne-au ajutat, au stat alături de noi într-un fel în care vreau să le mulțumesc și public. Se transformă Romexpo într-un amfiteatru cultural. Ține și vremea cu noi. Am avut un pic de emoții, am urmărit ultimele prognoze și vineri, și sâmbătă, și duminică, se pare că ne ocolesc ploile. Dimpotrivă, nu mai avem nici caniculă. Este o perioadă perfectă pentru un eveniment mare”, a declarat Radu Fornea.

”Unforgettable Festival a fost oricum și este o premieră”

”Unforgettable Festival a fost oricum și este o premieră, nu știu, din știința mea, cred că la nivel mondial, nu neapărat doar în România sau în Europa, pentru genul ăsta de evenimente care sunt tratate de obicei separat. Sunt spectacole care ele în sine, fiecare unitar, ar fi trebuit să însemne un eveniment. Că vorbim de Albano cu Romina, vorbim de Garou, că vorbim de Fabian, că vorbim de Havasi, că vorbim de Zamfir, că vorbim de Gipsy Kings, Laura Bretan, oricare dintre artiștii pe care îi avem în festival ar fi putut fi ei însăși un spectacol. Basic, ceea ce am creat este un melanj, nu doar prin prezența lor împreună într-un festival. Și, așa cum spuneam și data trecută la voi în emisiune, faptul că ei colaborează într-o manieră inedită, împreună, asta face un eveniment unic din Unforgettable Festival. Nu o spun doar cu titlul de laudă, am spus și data trecută, e un vis devenit realitate. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că s-au întâmplat lucrurile astea. Este purul adevăr. Este ca și cum ai participa o dată în viață la un moment unic în care o să-l vezi pe Garou cântând împreună cu Laura Bretan. De exemplu, ”Sous le vent”, a mai explicat el. 

Care este programul Unforgettable Festival

”Seara de vineri, așa cum a fost gândită, o seara legendelor, îi are în centrul atenției pe maestrul Gheorghe Zamfir, care este românul nostru genial. Am lansat acest concept, Celebrating Zamfir, prin care ne-am propus, așa cum am făcut și în anii din urmă, dar acum și-a găsit și un loc acest concept într-un festival anual. Ne-am propus să-l sărbătorim pe maestru Zamfir, să-i dea Dumnezeu sănătate atâta timp cât îl avem în putere lângă noi, să putem sărbători prin prezența unor artiști mari care să i se alăture, să performeze. Albano și Romina sunt niște artiști extrem de îndrăgiți de români, niște legende, de asemenea, Havasi este cel mai rapid pianist din lume, și va fi un show excepțional cu care se va închide practic ziua de vineri.

Nu mai vorbim de premiera faptului că Laura Bretan și Elena Moșuc se vor lansa în premieră în primul grup de pop-opera, lucru pe care o să îl vedeți tot mâine, în premieră, la Unforgettable Festival.

Sâmbătă, evident, este seara franceză, cu tot ceea ce ați văzut și știți. Iar duminică, avem premiera extraordinară a prezenței Jessie J în București, pentru prima oară. Avem Gipsy Kings cu o surpriză extraordinară alături de o româncă extrem de talentată pe care știu că iarăși toți românii iubesc și mă bucură că a acceptat provocarea de a veni la noi festival, și este vorba de Teo Rose. Iar Gipsy Kings va cânta în premieră cu Teo Rose”, a mai expicat organizatorul Unforgettable Festival.

Bilete

În ceea ce privește biletele, Radu Fornea a explicat că cele Premium și VIP sunt deja în sold-out.

”Din punctul ăsta de vedere, dacă vă grăbiți, cred că mai sunt niște last minute-uri pe care le puteți găsi pe site-urile iabilet și Eventim, partenerii noștri, și de asemenea, am venit cu un abonament special tocmai pentru că am considerat că este un suficient de mult spațiu pentru accesul publicului la Romexpo și l-am dus într-o zonă back-to live, la jumătate din preț. O informație foarte importantă”, a mai spus concluzionat Radu Fornea în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Unforgettable Festival Garou concert
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close