Antena 3 CNN Actualitate Una din cele mai luxoase nave de croazieră din lume a acostat în portul Constanţa

Una din cele mai luxoase nave de croazieră din lume a acostat în portul Constanţa

Una din cele mai luxoase nave de croazieră din lume a acostat în portul Constanţa
Foto: cruiseship-s.blogspot.com
29 Mai 2011   •   21:46

Una dintre cele mai elegante nave de pasageri din Marea Mediterană a acostat, azi, în portul Constanţa. Le-a luat ochii celor de pe mal. Dar mai ales, celor care au avut norocul s-o vadă şi în interior.

2500 de turişti călătoresc într-un lux orbitor. Iar o mînă de romîni lucrează pe uriaşa navă - şi pot spune că viaţa lor, e o continuă vacanţă.

Nava e ca un oraş plutitor. Are 292 de metri lungime, 32 lăţime şi e înaltă de 50 de metri. Impresionantă e şi ca suprafaţă. E de 20 de ori mai mare decat Stadionul Olimpic din Roma. Înăuntru, sunt peste 1000 de cabine. Iar luxul, e la el acasă. Lifturi cum numai în filme vezi, sculpturi elegante, şi totul decorat în lemn de esenţă nobilă. Aici, oaspeţii sunt trataţi regeşte.

“Clientul nostru, stăpânul nostru” e regulă pe Costa Mediteranea. Barurile sunt peste tot, pe navă, iar ospătarii apar de unde nu te-aştepţi. Printre angajaţii, sunt şi 10 români.

Aurelian Manolache e adjunctul celui care conduce lanţul de restaurante. De 15 ani, viaţa lui e o croazieră. Se vede de câteva ori pe an cu familia. Dar nu regretă nimic. Dimpotrivă.

Întreaga distracţie pe un astfel de vas de croazieră poate ajunge şi la 8000 mii de euro de persoană, pentru un sejur. Costa Mediternea a plecat din portul Savona din Italia şi timp de 2 săptămâni va trece prin nouă ţări.

 

×
Subiecte în articol: croaziera nava
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close