Antena 3 CNN Actualitate Un week-end cu temperaturi extreme: Trecem de la 20 grade ziua la sub zero noaptea

Un week-end cu temperaturi extreme: Trecem de la 20 grade ziua la sub zero noaptea

Un week-end cu temperaturi extreme: Trecem de la 20 grade ziua la sub zero noaptea
Foto: foodtrainers.blogspot.com
29 Oct 2011   •   20:50

Noaptea dârdâim, ziua ne plimbăm în parc. În acest week-end, trecem parcă prin două anotimpuri. De la 20 de grade, la prânz, înfruntăm toată noaptea temperaturi cu minus. Mare atenţie la sănătate, mai ales dacă aveti diferite afecţiuni.

Noaptea trebuie să ne încălzim cumva. Lemne pe foc, încălzire centrală, calorifer electric. O cer gradele sub zero din majoritatea zonelor ţării. Ziua însă, afară e mai degrabă o primăvară frumoasă.

Diferenţele de temperatură sunt uriaşe în anumite zone. La Miercurea Ciuc, oamenii suporta o diferenţă de 24 de grade. La Târgu-Mureş se trece de la minus 5 grade noaptea, la 20 ziua, iar la Braşov e o diferenţă de 19 grade în doar 24 de ore.

Astfel de extreme lasă urme asupra organismului, spun medicii.

Specialiştii spun să ne ferim de zonele foarte aglomerate pentru a micşora riscurile imbolnăvirii. Hainele groase trebuie ţinute aproape. ŞI trebuie să fim pregătiţi de iarnă. Aşa cum sunt, spre exemplu, cei din Maramureş. In satele de-acolo, oamenii şi-au făcut de mult provizia de lemne pentru foc.

Indiferent cum ne încălzim noaptea, specialiştii spun că trebuie să ne ferim de frig. Dacă ne gândim să facem economii, riscăm să dăm prea mulţi bani ulterior pe medicamente.

 


×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close