Antena 3 CNN Actualitate Un ultim omagiu pentru Jeana Gheorghiu

Un ultim omagiu pentru Jeana Gheorghiu

Un ultim omagiu pentru Jeana Gheorghiu
19 Mai 2007   •   10:13
UPDATE: Jurnalista Jeana Gheorghiu va fi înmormântată duminică, la Cimitirul Străuleşti din cartierul Bucureştii Noi. Corpul ziaristei a fost depus, sâmbătă dimineaţă, la capela Bisericii Bazilescu. Zeci de oameni şi-au luat rămas bun de la Jeana Gheorghiu. Rude, prieteni şi foşti colegi de breaslă i-au adus un ultim omagiu la capela cimitirului Bazilescu. Cunoscuta realizatoare de emisiuni radio şi TV Jeana Gheorghiu a murit vineri, din cauza unui cancer esofagian. În urmă cu aproape un an, Jeana Gheorghiu fusese diagnosticată cu metastază hepatică.

A realizat emisiuni pentru radio şi TV, a scris pentru diferite ziare şi a fost premiată de nenumărate ori. Cei care au cunoscut-o pe Jeana Gheorghiu vorbesc despre pasiunea pe care aceasta a pus-o în munca sa, despre profesionistul de excepţie care a fost. Jeana Gheorghiu urma să împlinească vârsta de 61 de ani în luna iunie. Cunoscuta jurnalistă a lucrat în toate domeniile mass-media, de la presă scrisă, până la radio şi TV, a scris cu acelaşi entuziasm despre meciuri de fotbal şi despre revoluţia anti-comunistă.

A fost singurul jurnalist care s-a putut mândri cu o transmisiune în direct din timpul evenimentelor din decembrie 1989. Jeana Gheorghiu s-a făcut cunoscută prin reportajele sale - cel mai important a fost cel despre trenul morţii de la Timişoara, din timpul Revoluţiei - dar şi prin campaniile sociale pe care le-a susţinut. Timp de 2 ani, între 2002 şi 2004, a condus interimar TVR 2. A fost o susţinătoare a unor campanii sociale pe postul TVR 2 şi a luptat pentru calitatea programelor culturale şi pentru tineret.

Munca i-a fost răsplătită cu numeroase premii, printre care Premiul I al APTR în 1991 pentru reportajul despre revoluţie, ?Răniţii Revoluţiei", Premiul APTR pentru Concept de campanie audiovizuală pentru seria de emisiuni ?Baricada pentru neuitare?, Premiul ?Condiţia umană? (ex-aequo) şi Marele Premiu acordat în 1992, în Franţa, la Colocviul ?Generaţia Europa.- Generaţia Imaginii? pentru filmul de montaj ?Spre altă flacără?. Nu a fost niciodată căsătorită, deşi în numele dragostei pentru oameni a înfiat un copil, pe Ioan.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close