Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr de 19 ani s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de tren în Gara Ghioroc. Prietenii lui au filmat întreaga scenă

Un tânăr de 19 ani s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de tren în Gara Ghioroc. Prietenii lui au filmat întreaga scenă

un tanar care se urca pe un vagon de marfa
Tânărul a suferit arsuri pe aproximativ 70% din corp. FOTO: Captură video/ Facebook/ CFR Infrastructură
de Bianca Chirilă    |    01 Aug 2024   •   13:16

Un tânăr de 19 ani s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de marfă din Gara Ghioroc. În tot acest timp prietenii lui îl filmau și îl încurajau. CFR Infrastructură a transmis, joi, un nou avertisment cu privire la pericolul la care se expun cei care se apropie de zonele aflate sub tensiune.

CFR Infrastructură a publicat, joi, imagini în care se vede cum un tânăr de 19 ani se urcă pe un tren, în Gara Ghioroc, fiind încurajat de prietenii lui, care l-au însoțit. Mai mult, în tot acest timp ei îl încurajau.

După doar câteva secunde se vede o flacără puternică.

„În ciuda numeroaselor avertismente transmise, dar şi a campaniilor publice de conştientizare a pericolului pe care îl reprezintă nerespectarea unor reguli şi norme de conduită în incinta staţiilor CF, triajelor şi în zonele adiacente, mulţi tineri inconştienţi încă îşi pun viaţa în pericol! Deşi în ultimii ani s-a redus numărul persoanelor electrocutate în staţiile de cale ferată, după ce s-au urcat pe vagoanele de tren, o nouă tragedie s-a petrecut chiar în cursul nopţii trecute în staţia Ghioroc”, anunţă CGR Infrastructură.

CFR Infrastructură a mai precizat că tânărul a suferit arsuri pe aproximativ 70% din corp. 

„Tânărul, deşi însoţit de un grup de prieteni, nu a fost oprit de niciunul dintre aceştia să nu urce pe vagon, din contră prietenii care îl însoţeau au filmat actul de inconştientă extremă surprinzând inclusiv momentul fatal în care tânărul este electrocutat! Echipajul SMURD a fost solicitat să intervină pentru a acorda primul ajutor, tânărul fiind transportat la unitatea medicală, cu arsuri pe aproximativ 70% din corp”, a mai transmis compania.

Compania precizează că tensiunea în linia de contact este de 27.000 V, iar arcul electric format este fatal.

„Cablul sub tensiune creează un câmp electric care este periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric la o distanţă mai mică de 1.5 metri de linia de contact”, a mai transmis compania.

CFR Infrastructură a prezentat şi o statistică a accidentelor prin electrocutare din ultimii 10 ani:

  • 2014 - 2020: 60 de cazuri de persoane electrocutate în zonele feroviare
  • 2021 - 2023: 27 de cazuri de persoane electrocutate în zonele feroviare
  • 2024 (ianuarie - august) - trei cazuri de persoane electrocutate

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close