Bărbatul a mai arătat că în ziua în care a fost lăsat fără permis soţia sa l-a sunat să se ducă acasă cât mai repede pentru că nu se simte bine, iar gemenii erau bolnavi.
„În aceste condiţii perspectiva de a rămâne fără permisul de conducere ar fi o tragedie pentru familie deoarece soţia are interdicţie să conducă în această stare, iar nevoia de deplasare cu auto este una acută mai ales în perspectiva iminentă a internării soţiei şi transportului copiilor la creşă, neavând alt ajutor din partea familiei sau a celor apropiaţi din localitate. De asemenea şi problema financiară este una foarte delicată”, a mai arătat bărbatul în instanţă, potrivit Adevărul.
Deși Poliţia a cerut menţinerea sancţiunii prin care permisul bărbatului a fost reţinut, judecătorul a decis anularea procesului-verbal, la dosar fiind depuse imagini din care reiese că pietonul pusese piciorul pe trecerea de pietoni când maşina era deja „pe zebră”.
„Din vizualizarea înregistrării video rezultă că maşina condusă de petent se afla deja în momentul imediat anterior atingerii trecerii de pietoni, în timp ce pietonul nu este vizibil în cadrul înregistrării. La cadrul 9953 maşina petentului se află deja pe mijlocul marcajului de trecere de pietoni, moment în care pietonul devine vizibil, cu piciorul ridicat pentru a se angaja în traversare.
Începând cu cadrul 9958, maşina petentului este obturată de alte maşini, astfel încât deplasarea acesteia, precum şi a pietonului nu mai pot fi coroborate. Din aceste înregistrări rezultă că petentul se afla pe trecerea de pietoni în momentul în care pietonul a păşit pe marcajul rutier destinat traversării”, a arătat judecătorul care a anulat procesul-verbal.
Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel la Tribunalul Satu-Mare.