Antena 3 CNN Actualitate Un şofer care a rămas pieton şi a fost amendat după ce a claxonat Poliţia a câştigat procesul

Un şofer care a rămas pieton şi a fost amendat după ce a claxonat Poliţia a câştigat procesul

politia hepta
Şoferul a claxonat Poliţia pentru că, spune el, dacă ar fi depășit autospeciala, ar fi călcat linia continuă și astfel ar fi încălcat legislația rutieră. Sursa: Hepta / Mediafax Foto
de Paul Ciurari    |    01 Aug 2024   •   08:35

Un şofer din Iaşi care a rămas fără permis, şi a primit o amendă de peste 1.000 de lei pentru că şi-a permis să claxoneze o autospecială de poliţie, i-a învins pe agenţi în instanţă. 

Judecătorii au considerat că acesta a acţionat cu simţ civic, întrucât poliţiştii erau opriţi neregulamentar şi încurcau traficul.

Aceasta este o victorie importantă în instanță pentru un ieșean care a reușit să-și recupereze permisul de conducere și să-i fie anulată o amendă de 1.160 lei. 

Practic, ieșeanul rămăsese fără permis de conducere pentru 130 de zile, după ce în luna septembrie a claxonat o mașină de poliție care staționa pe carosabil, în timp ce polițiștii făceau verificări la un alt autoturism. 

Ieșeanul a folosit claxonul pentru că, spune el, dacă ar fi depășit mașina de poliție, ar fi călcat linia continuă și astfel ar fi încălcat legislația rutieră. 

În momentul în care a claxonat, polițiștii s-au enervat, i-au suspendat permisul pentru 130 de zile și i-au aplicat o amendă contravențională de 1.160 lei. 

Şoferul a contestat în instanță această amendă, iar judecătorii au considerat că motivul pentru care acesta a claxonat este din spirit civic, și nu pentru că a vrut să claxoneze în mod abuziv.

Așadar, în primă instanță, ieșeanul a avut câștig de cauză, însă IPJ Iași a făcut deja contestație la decizia dată de Judecătoria Iași.

×
Subiecte în articol: Iași sofer amenda poliție instanta claxonat
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close