Antena 3 CNN Actualitate Un șobolan a fost filmat în spitalul din Sânnicolau Mare, la chirurgie. Ce reacţie a avut managerul instituţiei

Un șobolan a fost filmat în spitalul din Sânnicolau Mare, la chirurgie. Ce reacţie a avut managerul instituţiei

sobolan spital
Şobolanul a căzut din tavanul de rigips, printr-o gaură de vizitare. Sursa foto: captura Antena 3 CNN
de Andreea Borboros    |    05 Sep 2024   •   14:04

Un șobolan a fost filmat zilele trecute în Spitalul Orășenesc din Sânnicolau Mare din Timiş, incidentul fiind surprins chiar de un pacient, care a și ucis rozătoarea. 

Imaginile au fost înregistrate vinerea trecută, pe secția de chirurgie a spitalului, acolo unde şobolanul a căzut din tavanul de rigips, printr-o gaură de vizitare. 

Momentul a fost surprins de un pacient care aștepta pe hol. În imagini se observă cum șobolanul stă nemișcat lângă una din ușile secției, în timp ce asistentele se aud țipând și alergând. Unele dintre ele s-au ascuns în cabinete.

Un pacient a fost cel care a ucis rozătoarea, lovind-o cu o sticlă de dezinfectant.

La întreaga scenă a participat și șoferul unei ambulanțe, cel care aștepta un pacient. Acesta a pus până pe o mătură și un făraș, a luat rozătoarea și a aruncat-o la gunoi.

Conducerea spitalului recunoaște incidentul și susține că acesta este unul izolat. Cel mai probabil, rozătoarea a ajuns în unitatea sanitară de pe câmpurile din zonă. 

„Mi s-a adus la cunoștință de către colegii mei de acest mic incident. Este un incident izolat la nivelul spitalului. Acesta a avut loc pe secția de chirurgie. 

Acest animăluț, povestindu-mi colegii care erau pe hol în acel moment, a căzut din tavanul clădirii unde există uși de vizitare. 

În acele locuri sunt puse permanent capcane pentru șobolani și hrană pentru ei, deoarece în prezent și tot timpul graficele de dezinsecție și deratizare sunt efectuate periodic și la timp. 

În aceste perioade de vară-toamnă, chiar s-au accentuat aceste proceduri ținând cont de seceta și căldura care există. 

Mai mult, chiar lângă clădirea în care a apărut incidentul, există un depozit de lemne și materiale sanitare, iar restul spațiului curții și al clădirilor este înconjurat de câmp. Probabil și de acolo pot apărea”, a declarat Claudia Luca, manager la Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare.

 

×
Subiecte în articol: şobolan spital Sânnicolau Mare tavan
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close