Antena 3 CNN Actualitate Un român, cel mai bun soldat al SUA din Europa

Un român, cel mai bun soldat al SUA din Europa

Un român, cel mai bun soldat al SUA din Europa
29 Aug 2007   •   04:14

Un caporal de origine română a câştigat competiţia ?Soldatul Anului? organizată de Forţele Armate Americane din Europa. Se numeşte Mihai Mocanu, are 35 de ani şi s-a născut în localitatea Hârlău, din judeţul Iaşi. A participat la acest concurs ca reprezentant al brigăzii de infanterie V Corps, staţionată în Germania, scrie Cotidianul.

Competiţia a debutat în decembrie anul trecut şi s-a derulat în mai multe etape: mai întâi concursurile la nivel de companie, brigadă, divizie şi corp de armată şi abia în ultima instanţă întrecerea la nivelul întregii forţe SUA din Europa. Participanţii au avut de trecut probe dificile precum marşuri de 15 km, manevre de luptă, asamblarea armelor, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte şi teste de fitness.

Mocanu practică artele marţiale de la vârsta de 14 ani şi, în 1997, a obţinut un titlu de campion european. În acelaşi an a decis să-şi părăsească ţara şi să plece în Statele Unite ale Americii. Ajuns în SUA, Mocanu a hotărât să-şi continue cariera militară şi s-a înrolat în armata.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close