Antena 3 CNN Actualitate Un râu din Argeş poluat de două ori în patru zile

Un râu din Argeş poluat de două ori în patru zile

cotmeana bitpress.ro.jpg
foto: bitpress.ro
25 Feb 2015   •   18:45

Râul Cotmeana din judeţul Argeş a fost poluat de două ori în ultimele patru zile. Peste 800 de litri de ţiţei s-au scurt miercuri dintr-o conductă a OMV Petrol, iar poluarea s-a extins pe aproximativ 5 kilometri.

Avaria s-a produs la aceeaşi conductă la care şi duminică a avut loc o scurgere de ţiţei. Este vorba de 300 de litri care au afectat râul pe o lungime de 12 kilometri. La doar 10 metri de la locul fostei avarii au avut loc noi scurgeri de ţiţei. Dacă la avaria de duminică râul a fost poluat pe o distanţă de 12 kilometri, de data aceasta poluarea afectează doar 5 kilometri chiar dacă cantitatea de ţiţei este cu mult mai mare. Asta datorită faptului că pe râu erau deja montate baraje absorbante pentru a limita efectele poluării produse la sfârşitul săptămânii trecute.

Localnicii din comunele Cocu, Poiana Lacului, Săpata, Lunca Corbului, toate aflate în zona unde s-au produs poluările, au fost înştiinţaţi că este interzisă folosirea apei din râul Cotmeana până la remedierea situaţiei.

Garda de Mediu Argeş a amendat marţi cu 100.000 de lei compania OMV Petrom, iar Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea a sancţionat acelaşi operator cu 35.000 de lei.

×
Subiecte în articol: poluare mediu Argeş rau
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close