Antena 3 CNN Actualitate Un poliţist din Sălaj, reţinut după ce a împuşcat mortal un hoţ de fier vechi

Un poliţist din Sălaj, reţinut după ce a împuşcat mortal un hoţ de fier vechi

Un poliţist din Sălaj, reţinut după ce a împuşcat mortal un hoţ de fier vechi
31 Aug 2012   •   16:18

Un poliţist din Sălaj a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă, după ce a împuşcat mortal un hoţ de fier vechi, informează Mediafax. Conform Parchetului instanţei supreme, poliţistul nu a respectat prevederile legale referitoare la somaţie.

Potrivit anchetatorilor, marţi seară, în urma sesizării săvârşirii unei infracţiuni de furt de fier vechi, agentul Dorin Mihai Baidoc, de la Poliţia din Şimleu Silvaniei, i-a cerut lui Florin Roz (26 de ani) să se legitimeze, însă acesta a refuzat şi a fugit, refugiindu-se în curtea unei alte persoane.
   
Poliţistul l-a urmărit pe hoţ şi, fără să fie atacat de acesta şi fără să-l avertizeze, l-a împuşcat în spate, de la o distanţă mai mare de doi metri.
   
"Din raportul de expertiză balistică, precum şi din declaraţiile a trei martori oculari,  reiese faptul că învinuitul a tras în direcţia victimei un foc de armă, victima aflându-se cu spatele către învinuit. S-a concluzionat cu certitudine că în momentul tragerii trăgătorul era situat în spatele victimei. Probele administrate în cauză au relevat faptul că nu au fost respectate prevederile Procedurii privind folosirea armamentului din dotare emise de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în sensul că înainte de folosirea armei de foc, învinuitul nu a respectat prevederile art. 10 ale acestui regulament referitoare la somaţia legală", se mai precizează într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).
   
Agentul, care a fost reţinut joi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, este acuzat de omor deosebit de grav, urmând să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
   
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, potrivit sursei citate.
   

×
Subiecte în articol: Salaj
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close