Antena 3 CNN Actualitate Un petrolier rusesc avariat a deversat 1.300 de tone de ţiţei în Marea Neagră

Un petrolier rusesc avariat a deversat 1.300 de tone de ţiţei în Marea Neagră

Un petrolier rusesc avariat a deversat 1.300 de tone de ţiţei în Marea Neagră
11 Noi 2007   •   13:29

Pericol de poluare pe Marea Neagră, după ce o navă, cu mii de tone de fier vechi s-a scufundat iar un cargobot rusesc plin de ţiţei a fost avariat. Alte două vase sunt în pericol tot pe Marea Neagră, în zona Ucrainei, din cauza unei furtuni puternice. Cargobotul sub pavilion georgian care s-a scufundat avea 17 persoane la bord şi transporta 5.600 de tone de fier vechi. Accidentul a avut loc în apropiere de Ucraina. Două persoane au fost găsite pe litoral şi au fost spitalizate în oraşul ucrainean Sevastopol.

Incidentul s-a petrecut la scurt timp după ce un petrolier rusesc s-a rupt în două. 1.300 de tone de ţiţei s-au revărsat în mare. Cei 13 membri ai echipajului pluteau în apropierea vasului, însă eforturile de salvare au fost îngreunate de furtună. Un oficial rus avertizează faptul că poluarea în strâmtoarea Kerci, între Marea Azov şi Marea Neagră, reprezintă un ?dezastru ecologic foarte grav?.

Efectele deversării de ţiţei nu sunt clare deocamdată. Alte două cargoboturi încărcate cu sulf au fost avariate tot în strâmtoarea Kerci, care separă Crimeea de litoralul rus.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close