Antena 3 CNN Actualitate Un pacient infectat cu virusul West Nile a murit la Suceava

Un pacient infectat cu virusul West Nile a murit la Suceava

tantar west nile getty
Mai mulți pacienți din România au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul West Nile | Sursă foto: Getyy Images
de R.K.    |    20 Aug 2024   •   13:51

Un pacient diagnosticat cu infecţie cu virusul West Nile a murit, luni, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava, au anunţat, marţi, reprezentanţii unităţii medicale.

Pacientul, în vârstă de 83 de ani, avea comorbidităţi şi a murit pe fondul agravării patologiilor asociate, a explicat sursa citată.

Medicii din Suceava au confirmat, în luna august, infecţia cu virusul West Nile la trei pacienţi, toţi cu vârsta de peste 80 de ani.

„Pacienţii de 81, 83 şi 88 de ani s-au prezentat pentru febră, cefalee, sindrom confuzional fiind diagnosticaţi cu meningită, caz în care pentru identificarea agentului patogen se face puncţie cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR ). În urma analizei LCR-ului, s-a identificat virusul West Nile la toţi cei trei pacienţi. Pacientul de 81 de ani a avut evoluţie favorabilă şi a fost externat pe 17 august. Pacientul de 83 de ani, având şi alte comorbidităţi, a decedat, din păcate, în cursul zilei de ieri (luni) din cauza agravării patologiilor asociate, iar pacientul de 88 de ani internat pe 29 iulie a avut evoluţie nefavorabilă cu agravarea stării generale şi transfer în ATI pe 1 august, starea acestuia fiind în continuare gravă”, au precizat reprezentanţii spitalului din Suceava, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: west nile virusul West Nile Suceava
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close