Antena 3 CNN Actualitate Un nou caz de botulism la Galaţi

Un nou caz de botulism la Galaţi

Un nou caz de botulism la Galaţi
08 Iul 2007   •   14:28

Nou caz de botulism la Galaţi. O tânără de 24 de ani, studentă la jurnalism, a consumat în data de 2 iulie o conservă de pate produsă de o societate tulceană, aceeaşi ale cărei produse au fost trimise la Institutul ?Matei Balş? de un tânăr în urmă cu trei zile. Conserva a fost achiziţionată de la un magazin din zona centrală a oraşului. Tânăra a acuzat ieri tulburări digestive, febră si simptome neurologice. Medicii au decis să o transfere imediat la Institutul ?Matei Balş? din Capitală.

Specialiştii din cadrul Inspecţiei Sanitare de stat precum şi medicii veterinari prelevează probe pentru a depista focarul. La magazinul de la care a fost cumpărată conserva nu a mai fost găsit nici un produs similar, toate fiind deja vândute, ceea ce îngreunează considerabil ancheta. În urmă cu doar 3 zile a mai fost înregistrat un suspect de botulism din Galaţi, care consumase tot o conservă de pate, însă în data de 22 iunie. Deşi bărbatul a fost la mai mulţi medici, diagnosticul de suspect de botulism i-a fost pus abia pe 4 iulie, zi în care a şi fost trimis la Institutul ?Matei Balş".

Numărul cazurilor de botulism din judeţul Galaţi a ajuns astfel la 5, primele 3 cazuri, depistate în luna iunie, fiind deja confirmate. Produsele consumate in toate cele 5 cazuri sunt de provenienţă din judeţul Tulcea.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close