Antena 3 CNN Actualitate Un milion de oameni evacuaţi în China din calea taifunului Krosa

Un milion de oameni evacuaţi în China din calea taifunului Krosa

Un milion de oameni evacuaţi în China din calea taifunului Krosa
07 Oct 2007   •   11:20

Peste un milion de oameni au fost evacuaţi, în sud-estul Chinei, din calea taifunului Krosa, care a devastat, sâmbătă, insula Taiwan. Cel puţin doi oameni şi-au pierdut viaţa şi mai mulţi sunt daţi dispăruţi în urma accidentelor provocate de ciclon. În Vietnam, bilanţul unui alt taifun a ajuns la 32 de victime.

Pe multe străzi din capitala Taiwanului apa a ajuns până la genunchi. Pe dealurile de la periferie, câteva case au fost distruse de alunecările de teren. Viiturile au fost atât de puternice încât, pentru a-şi salva vieţile, numeroşi localnici au fost nevoiţi să-şi lase în voia apelor toate lucrurile din casă sau chiar maşinile. Peste două milioane de locuinţe au rămas fără curent electric după ce reţelele de transport au fost culcate la pământ.

Aproape toate cursele aeriene, feroviare şi maritime au fost suspendate. La sosirea în Taiwan, Krosa era un taifun de categoria a patra, iar după traversarea insulei, forţa sa a scăzut până la categoria a doua. Provinciile din sud-estul Chinei trebuie, totuşi, să se aştepte la rafale de vânt de până la 160 de kilometri pe oră. Autorităţile au evacuat sute de mii de localnici şi de turişti veniţi pe litoral să-şi petreacă vacanţa.

În schimb, vietnamezii mai au mult de lucru până să îndepărteze urmele taifunului Lekima, care i-a lovit acum câteva zile. Numărul victimelor a trecut de 30 iar bilanţul este încă provizoriu. Alte 16 oameni sunt în continuare daţi dispăruţi. Locuitorii unei provincii din centrul ţării spun că taifunul a provocat cele mai mari distrugeri din ultimii 19 ani.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close