Antena 3 CNN Actualitate Un milion de familii americane au rămas fără curent electric, după o furtună puternică

Un milion de familii americane au rămas fără curent electric, după o furtună puternică

Un milion de familii americane au rămas fără curent electric, după o furtună puternică
14 Dec 2008   •   10:02

Aproape un milion de familii sunt în continuare lipsite de energie electrică în nord-estul Statelor Unite, la două zile după o puternică furtună de iarnă. În câteva state a fost decretată starea de urgenţă, în timp ce distribuitorii de electricitate avertizează că situaţia va reveni la normal abia peste câteva zile. Furtuna a îmbrăcat cu un strat de gheaţă copacii şi liniile electrice din toată partea de nord-est a Statelor Unite. Cel puţin trei oameni şi-au pierdut viaţa. Mulţi copaci s-au prăbuşit sub greutatea gheţii iar reţelele electrice au fost întrerupte în nenumărate locuri.
În momentul de vârf al crizei, un 1,3 milioane de abonaţi - gospodării sau firme - erau lipsiţi de energie electrică. Echipele de reparaţii au muncit zi şi noapte, dar avariile sunt atât de multe încât oamenii pur şi simplu nu pot face faţă situaţiei. În plus, multe şosele sunt blocate de polei iar noi defecţiuni se adaugă mereu celor deja existente.
În Massachusetts, New Hampshire şi o parte din Maine a fost decretată starea de urgenţă iar preşedintele Bush a alocat ajutoare federale pentru zonele sinistrate. Autorităţile au deschis adăposturi pentru persoanele care-şi încălzesc casele cu radiatoare electrice şi erau în pericol să moară de frig.
Previziunile nu sunt deloc bune: temperatura este în scădere iar alimentarea cu curent electric nu va fi restabilită pentru toţi consumatorii decât joi sau vineri, la exact o săptămână după furtună.
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close