Antena 3 CNN Actualitate Un loc de parcare va costa cât un apartament

Un loc de parcare va costa cât un apartament

Un loc de parcare va costa cât un apartament
08 Iun 2007   •   10:07

Un loc de parcare în Bucureşti ar putea costa cât un apartament finisat - sau cel puţin aşa reiese din indicatorii tehnico-economici ai unui proiect privind construcţia de parcări subterane în Bucureşti. E vorba de 14 proiecte ce urmează a fi construite în parteneriat public - privat şi, potrivit ziarului ?Ziua?, investiţia pentru un singur loc a fost evaluată la sume cuprinse între 28.000 şi 120.000 de euro.

Ziariştii de la ?Ziua? au împărţit costul total de execuţie al parcajului la numărul de locuri de parcare prevăzut, pentru a afla costul unui loc de parcare. Rezultatele au fost ameţitoare. Un loc de parcare în Piaţa Amzei ar costa 120.000 euro, în Piaţa Dorobanţi 100.000 euro, în Piaţa Alba Iulia 78.000 euro iar în Herestrău 28.000 de euro.

Este evident că nu vor fi mulţi cei care se vor înghesui la licitaţiile pentru "parteneriatele publice-private" iniţiate de edilii Capitalei, la asemenea proiecte de construire de parcaje. Cu excepţia unor firme din sistemul clientelar al municipalităţii care ştiu de la bun început ca în realitate preţurile sunt cu mult mai mici şi că este loc oricând de o "reajustare" a costurilor, susţin jurnaliştii.

De asemenea cei care vor câştiga aceste licitaţii vor pune automat mâna şi pe terenurile de sub parcări care urmează să fie concesionate către aceştia. Legile româneşti nu pedepsesc decât subevaluarea lucrărilor, astfel încât, prezentarea unor proiecte umflate artificial nu reprezintă o încălcare a vreunui act normativ.

Contactaţi de ?Ziua?, reprezentanţii primăriei Capitalei au declarat doar că aceste lucrări nu se vor face cu banii Primăriei, şi că deocamdată nu s-a încredinţat nicio concesiune.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close