Antena 3 CNN Actualitate Un italian beat și drogat a înjunghiat doi oameni, în Botoșani. Apoi s-a urcat la volan și a făcut accident

Un italian beat și drogat a înjunghiat doi oameni, în Botoșani. Apoi s-a urcat la volan și a făcut accident

barbat imbracat in negru
Un italian beat și drogat a înjunghiat doi oameni, în Botoșani. Foto: Getty Images
de Diana Roman    |    19 Aug 2024   •   17:58

Duminică noapte, localitatea Brăiești din județul Botoșani a fost scena unui incident desprins parcă dintr-un film de groază. Un cetățean italian, în vârstă de 36 de ani, a fost reținut de polițiști după ce a atacat cu un cuțit patru persoane, rănind grav două dintre ele. Incidentul a escaladat rapid și a culminat cu un accident rutier și reținerea agresorului aflat sub influența alcoolului și a drogurilor.

Conform relatărilor martorilor, scandalul a izbucnit în timp ce italianul se afla în vizită la niște rude din Brăiești. După o ceartă cu alte trei persoane, bărbatul a scos un cuțit și a început să lovească furibund. Două dintre victime, un consilier local de 50 de ani și fiul său de 36 de ani, au suferit răni grave și au fost transportate de urgență la Spitalul Municipal Dorohoi. 

Consilierul local a fost înjunghiat în zona abdominală și a necesitat transferul la Spitalul Județean pentru o posibilă intervenție chirurgicală. Fiul acestuia a suferit o plagă la nivelul coapsei stângi, dar, după evaluarea medicală, nu a fost necesară internarea.

După atac, italianul a încercat să fugă de la locul faptei, urcându-se în mașina sa personală. Încercând să scape de poliție, acesta s-a izbit de un cap de pod, provocând pagube materiale, dar fără alte victime. Polițiștii care l-au reținut au constatat că bărbatul era sub influența alcoolului, având o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, acesta a ieșit pozitiv și la testarea pentru substanțe psihoactive.

Localnicii din Brăiești au fost șocați de cele întâmplate. Aceștia spun că italianul este căsătorit cu o româncă și că, în seara incidentului, acesta ar fi mers la barul din sat pentru a cumpăra bere. Refuzul vânzătorului de a-i oferi o sticlă gratis ar fi declanșat furia care a dus la tragedie.

Luni seara, agresorul va fi prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Surse din cadrul anchetei sugerează că procurorii ar putea schimba încadrarea juridică a faptelor din "loviri și alte violențe" în "tentativă de omor", având în vedere gravitatea atacului și circumstanțele agravante.

×
Subiecte în articol: Botoșani scandal italian
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close