Antena 3 CNN Actualitate Un instructor militar de la unitatea de paraşutişti din Buzău a murit în timpul unui antrenament

Un instructor militar de la unitatea de paraşutişti din Buzău a murit în timpul unui antrenament

Un instructor militar de la unitatea de paraşutişti din Buzău a murit în timpul unui antrenament
24 Oct 2009   •   17:32

Un instructor militar de la unitatea de paraşutişti din Buzău a murit în timpul unui antrenament de rutină. Bărbatul a salvat viaţa unui elev, în timp ce simulau o căţărare pe o stâncă înaltă de 10 metri. Au căzut amândoi în gol, însă instructorul nu a avut nicio şansă de supravieţuire.

Instrucorul militar îşi supraveghea de la înălţime elevul care făcea o coborâre în rapel pe o frânghie, de pe un decor asemănător cu o stâncă. La un moment dat, elevul s-a dezechilibrat, iar instructorul s-a întins să-l prindă. Cordelina care îi susţinea pe amândoi s-a desfăcut şi cei doi bărbaţi au căzut de la 10 metri. Elevul a căzut peste instructorul său, care a murit pe loc. Caderea elevului a fost atenuată şi tânărul a scăpat doar coastele rupte.

Tânarul elev, de 25 de ani, va sta în spital câteva zile sub supraveghere medicală. Instructorul avea 39 de ani şi lucra în unitatea de parasutişti militari din Buzău de 19 ani. A instruit multe generaţii şi a participat de doua ori la misiunile din Afganistan. Era căsătorit şi avea doi copii.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close