Antena 3 CNN Actualitate Un incendiu în Centrul vechi al Capitalei s-ar transforma într-un adevărat dezastru din cauza infrastructurii (VIDEO)

Un incendiu în Centrul vechi al Capitalei s-ar transforma într-un adevărat dezastru din cauza infrastructurii (VIDEO)

Un incendiu în Centrul vechi al Capitalei s-ar transforma într-un adevărat dezastru din cauza infrastructurii (VIDEO)
30 Iul 2010   •   22:29

Unul dintre scenariile negre legate de un dezastru în Bucureşti e izbucnirea unui incendiu, oricât de mic, în Centrul istoric al Capitalei. Cea mai apropiată unitate de pompieri e la mai puţin de două minute, dar autospecialele nu au loc să intre pe străzile prea înguste. S-a văzut joi seară, la o intervenţie care ar fi trebuit să fie simplă.

Centrul vechi al Capitalei. Monumente istorice cu o valoare greu de stabilit. Un perimetru de câteva străzi unde avem aproape de toate. Lipseşte însă un lucru esenţial. Apelul pentru deşteptarea autorităţilor din Bucreşti s-a dat joi-noapte. Fum gros şi flăcări mari. Maşinile de pompieri n-au putut ajunge la locul incendiului.

Din fericire,a fost doar un avertisment. Un scurt-circuit. Intervenţia în sine nu a pus mari probleme, dar accesul s-a făcut deosebit de greu, datorită teraselor şi maşinilor parcate.

Pompierii cunosc problema de multă vreme. S-a propus înfiinţarea unei subunităţi de intervenţie chiar în centrul istoric. Salvatorii ar fi trebuit dotaţi cu ATV-uri şi extinctoare. Ca orice proiect, a fost pierdut prin vreun sertar.

?Infrastructura stradală nu suportă tonaj mare. Străduţele sunt extrem de înguste, iar accesul în curţile interioare, declarate monumente de patrimoniu, este extrem de greu accesibil?, a declarat Anca Onofrei, ISU Bucureşti.

Prefectul capitalei s-a gândit vineri să grăbească lucrurile. Poliţiştii trebuie să fie atenţi la maşinile parcate aiurea. Iar străzile vor fi reparate. Curând! Niciodată nu se ştie când apare următorul incendiu.

Observator

 

 

×
Subiecte în articol: incendiu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close