Antena 3 CNN Actualitate Un impozit al Guvernului Grindeanu ar putea fi imposibil de aplicat

Un impozit al Guvernului Grindeanu ar putea fi imposibil de aplicat

o_1be0g03uv12gr1vom6bal5b1b5n8.jpg
foto: gov.ro
18 Apr 2017   •   15:19

Impozitul pe gospodărie pe care îl vrea Guvernului Grindeanu este imposibil de aplicat în practică. Sunt necesari 35.000 de inspectori fiscali. În 10 ani, România a reuşit să formeze 5.000, potrivit românialibera.ro.

Noua taxă ar reprezenta o altă filozofie a impozitării veniturilor. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, spune că unele cheltuieli ar fi deduse din impozit. Nu e clar însă care. Nici care e definiţia legală a gospodăriei. „Ideea e nu să-l înglodezi pe român şi mai mult în datorii, ci să scoţi totul din economia neagră în economia albă”, a adăugat demnitarul.

“De-a lungul istoriei, am văzut o serie întreagă de impozite. Unele azi par dintre cele mai absurde. Un impozit trebuie să aibă două roluri: unul - de a sluji unui anumit tip de politică publică, al doilea - social. Dacă se va aplica (n.n. – impozitul pe gospodărie), important e să nu vedem şi o creştere a impozitelor actuale”, a spus pentru RL analistul economic Constantin Rudniţchi.

Sistemul informatic folosit de Fisc e depăşit. Ultimul upgrade e din 2006. așa că analiștii se tem că în urma modificărilor recenta acesta ar putea să cedeze.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Lia Olguţa Vasilescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close