Un ieşean de 29 de ani a fost plimbat timp de şase ore, în trei ambulanţe între patru spitale. Abia apoi a fost internat, din cauza aparaturii necesare inexistente pentru un astfel de caz. Tânărul fusese strivit de un mal de pământ şi avea multiple traumatisme.
Colegii l-au scos pe bărbat de sub pământ după aproximativ 10 minute, însă acesta avea multiple răni şi fracturi. Au chemat ambulanţa şi a început un alt coşmar. Plimbarea între spitale.
După aproape 7 ore, pacientul a fost internat în sfârşit la Spitalul de Urgenţă Sf. Ioan. Familia tânărului spune că acesta ar fi trebuit să fie internat de prima dată acolo.
Pentru că a fost plimbat atât de mult timp şi în mai multe spitale, medicii au fost nevoiti să repete toate analizele şi radiografiile. Ei spun că acest incident ar fi putut fi evitat dacă în Iaşi ar fi existat un spital în care să se poată face toate investigaţiile.
Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul "Sf. Ioan" Iaşi susţine că astfel de fenomene se petrec des şi că deblocarea unei legi pentru a se putea da în folosinţă un nou spital de urgenţă ar putea rezolva problema.
"Este un fenomen Lăzărescu ce se vede în fiecare zi în centrul universitar medical ieşean. Pentru că noul spital de urgenţă nu e dat în folosinţă, pentru că o lege stă blocată în Parlamentul României. (...) Aproape că nu mai miră pe nimeni că se mai întâmplă aşa ceva", susţine Tudor Ciuhodaru.
"Ar trebui să punem pe primul plan ceea ce putem face repede şi bine. Iar în Iaşi, în Moldova, şase milioane de cetăţeni riscă să fie plimbaţi printre spitale pentru că, aste este, nimeni nu vrea să rezolve", mai spune Ciuhodaru.
Plimbat între spitale