Antena 3 CNN Actualitate Un grup de parlamentari propune castrarea chimică a celor care agresează sexual minori

Un grup de parlamentari propune castrarea chimică a celor care agresează sexual minori

1 minut de citit Publicat la 15:01 13 Mar 2014 Modificat la 15:01 13 Mar 2014
Un grup de parlamentari propune castrarea chimică a celor care agresează sexual minori
Un grup de 27 de parlamentari PSD propun, printr-o iniţiativă legislativă depusă la Parlament, castrarea chimică a persoanelor care au săvârşit infracţiuni de agresiune sexuală asupra minorilor sau urmate de moartea victimei, informează Mediafax.
   
Cei 27 de deputaţi şi senatori ai PSD, printre care Cătălin Rădulescu, Ovidiu Iane, Maria Drăghici, Petru Andea, Viorel Dragomir, Ion Scheau, Sorin Grindeanu, Constantin Rădulescu, Petre Petrescu, Vasile Popeangă, Cristian Rizea, Lucreţia Roşca au depus, în data de 5 martie, acest proiect care urmează să fie discutat mai întâi în Senat şi, apoi, în Camera Deputaţilor, care este for decizional.
   
Proiectul se referă la combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor şi prevede că făptuitorul acestor infracţiuni poate fi obligat să urmeze tratamentul de castrare chimică. Cei care acceptă şi urmează acest tratament de castrare chimică vor beneficia de reducerea la jumătate a limitelor speciale ale pedepsei.
   
Potrivit expunerii de motive a proiectului, iniţiatorii consideră că "prin măsura de castrare chimică se înţelege inhibarea pornirilor sexuale prin metode chimice a condamnatului găsit vinovat de abuz sexual asupra unui copil minor, în scopul prevenirii unei recidive".
   
"Castrarea chimică este reversibilă şi constă în administrarea unor medicamente ce reduc nivelul testosteronului, inhibând astfel dorinţele sexuale, drept urmare, este redus libidoul şi dispar fanteziile deviante ce duc la abuzul minorilor", mai precizează iniţiatorii.
   
Ei au dat exemple de state unde se practică castrarea chimică, arătând că primul caz a focst înregistrat în 1944 în SUA, iar în Europa, Polonia aplică acest tratament. "Pedofilii şi violatorii trebuie să beneficieze de reabilitare psihologică pentru că au întradevăr nevoie de ajutor în acest sens, dar trebuie să fie şi motivaţi rin faptul că pedepsele se reduc la jumătate numai dacă acceptă şi urmează tratamentul ce le va inhiba pornirile ce atentează la inviolabilitatea sexuală a unei persoane, inclusiv a minorilor", mai consideră iniţiatorii.
   
Ei mai arată că persoanele condamnate pentru infracţiuni de natură sexuală şi considerate un pericol social riscă să se intoarcă în închisoare şi după ispăşirea pedepsei, dacă nu acceptă un tratament chimic pentru a le "înăbuşi pornirile", iar costurile legate de executarea pedepsei cu închisoarea sunt incomparabil mai mari decât costurile castrării chimice.
   
Nu este prima iniţiativă de acest fel din Parlament, un proiect similar a fost depus şi respins în legislatura trecută, iniţiatori fiind parlamentari de la PDL.

×
x close