UPDATE 20,00: Elicopterul care s-a prăbuşit în zona localităţii Ostrov urma să ajungă pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa pentru a realimenta înainte de a-şi continua drumul spre Turcia, victimele fiind ucraineni, a declarat prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu.
UPDATE 19,40: Primele ipoteze în cazul prăbuşirii elicopterului de la Ostrov de joi după-amiază, sunt eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, variantele de lucru ale criminaliştilor la faţa locului pornesc de la două ipoteze: fie o defecţiune tehnică, fie o eroare de pilotaj.
UPDATE 19,30: Prin ordin al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cauza având ca obiect incidentul aviatic petrecut joi, în zona Ostrov a fost înregistrată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
"Ancheta este coordonată de o echipă de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru buna desfăşurare a anchetei, Laura Codruţa Kövesi, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, l-a desemnat pe prim-adjunctul său, Marius Iacob, pentru a asigura toate măsurile procedurale necesare cercetării, din punct de vedere criminalistic.", se arată în comunicatul Ministerului Public
Potrivit sursei citate, se deplasează la faţa locului echipa operativă formată din procurori, împreună cu specialişti criminalişti conduşi de comisar şef Gabriel Ţâru, directorul Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
UPDATE 19,20: Elicopterul prăbuşit joi în judeţul Tulcea este o aeronavă tip K26, de producţie rusească, un aparat "destul de vechi" care, în prezent, este folosit în special în lucrările agricole, a declarat directorul general al ROMATSA, Bogdan Donciu.
Şeful Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a precizat că elicopterul ar fi decolat din Chişinău, cu destinaţia Turcia, şi zbura în convoi alături de un altul.
"Cele două aparate zburau în spaţiul aerian necontrolat, unul dintre ele a căzut în localitatea tulceană. Sunt informaţii care nu sunt puse cap la cap în momentul de faţă", a declarat Donciu, care nu a putut da detalii despre condiţiile meteorologice din zonă în momentul în care aparatul s-a prăbuşit, evitând să se pronunţe asupra posibilelor cauze ale evenimentului.
Conform unor specificaţii tehnice ale aparatului disponibile pe internet, un astfel de elicopter poate transporta până la nouă pasageri.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că cinci persoane aflate la bordul aparatului au murit în urma accidentului din Tulcea. Aceleaşi surse au precizat că, după ce s-a prăbuşit, elicopterul a luat foc.
La faţa locului au ajuns ambulanţe şi echipaje de intervenţie.