Antena 3 CNN Actualitate Un elev mort şi altul rănit după un accident la liceu

Un elev mort şi altul rănit după un accident la liceu

Un elev mort şi altul rănit după un accident la liceu
07 Iun 2007   •   23:21
Bucureşti. Un elev a murit şi un altul e în stare gravă la spital - după o cursă cu motocicleta într-o pauză. Goneau cu peste 100 de kilometri pe oră şi au intrat într-un scuter al cărui şofer şi-a pierdut şi el viaţa pe loc. Cei doi tineri de pe motocicletă erau elevi la Grupul Şcolar Dacia din Bucureşti. Erau în pauza mare şi făceau ture cu motorul pe strada din faţa şcolii. Martorii spun că tinerii mergeau cu viteză mult prea mare, iar strada era aglomerată. Elevii de pe motocicletă au fost proiectaţi într-un stâlp. Niciunul nu purta cască sau alt echipament de protecţie, ceea ce a făcut ca rănile să fie şi mai grave. Adolescentul din clasa a XI-a, pasager pe motocicletă şi pilotul de pe scuter au murit pe loc. Elevul de clasa a XII-a, proprietarul bolidului, a fost transportat în stare foarte gravă la spitalul de neurochirurgie Bagdasar-Arseni. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

În fiecare zi din 2007, a avut loc cel puţin un accident în care au fost implicaţi motociclişti. În total, opt oameni au murit şi peste 250 au fost răniţi.

Accidentul aduce însă în actualitate alte două probleme mai vechi: copiii erau în pauza mare, deci se aflau în timpul orelor şi nu ar fi avut voie să părăsească incinta şcolii, iar ambulanţa a sosit la locul tragediei după 45 de minute.

Inspectorul general şcolar al Municipiului Bucureşti, Cristian Alexandrescu, a declarat că este posibil ca elevii implicaţi în accidentul rutier care a avut loc în apropierea Grupului Şcolar Dacia din cartierul Berceni să se fi aflat, în acel moment, în pauza mare, care are o durată de 20 de minute.

Potrivit martorilor, cei doi tineri au mai trăit încă 15-20 de minute după momentul impactului, dar ambulanţa a sosit prea târziu pentru ei.

Copiii cu vârste de 16-17 ani nu sunt conştienţi de pericolul pe care-l reprezintă mersul cu scuterul, mulţi neavând o experienţă în condus, susţine inspector pe probleme de imagine al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu. Potrivit acestuia, ?există scutere care ating viteza şi de 80 km/h, iar pentru un copil de 16 ani este teribilismul vârstei?. El a precizat că unul dintre elevii de pe motocicleta implicată joi într-un accident era în practică, celălalt fiind prezent la două ore de curs. ?Nu se poate spune exact dacă chiulea sau nu, întrucât erau în pauza mare când s-a petrecut accidentul?, a spus Marian Banu.

Ceea ce este cert este că şcoala nu mai este un loc sigur pentru elevi. În urmă cu trei săptămâni, un alt incident cutremurător avea loc în altă şcoală din Suceava. Un elev de clasa a VIII-a a fost omorât în bătaie de nişte colegi.

Citiţi şi UN ALT TÂNĂR UCIS ÎNTR-UN ACCIDENT DE MOTOSCUTER

IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI:

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close