Antena 3 CNN Actualitate Un elev lăsat repetent a dat școala în judecată și a câștigat. Magistrații au decis că măsura a fost prea severă

Un elev lăsat repetent a dat școala în judecată și a câștigat. Magistrații au decis că măsura a fost prea severă

A.O.
1 minut de citit Publicat la 19:00 07 Apr 2025 Modificat la 19:00 07 Apr 2025
elev in banca
Copilul a fost etichetat de școală drept un „elev-problemă”. El a avut conflicte și cu profesorii, iar cel mai grav incident a avut loc când s-a bătut cu o colegă, iar imaginile au ajuns pe rețelele sociale. Foto: Getty Images

Un elev de clasa a V-a din Constanța, care a fost lăsat repetent, a dat școala în judecată și a câștigat. În ciuda mai multor abateri disciplinare, magistrații au decis că măsura luată de școală împotriva lui a fost prea severă. Astfel, instanța a decis anularea scăderii notei la purtare și anularea deciziei de a-l lăsa repetent pe elevul de 10 ani. 

Copilul a fost etichetat de școală drept un „elev-problemă”. El a avut conflicte și cu profesorii, iar cel mai grav incident a avut loc când s-a bătut cu o colegă, iar imaginile au ajuns pe rețelele sociale. 

Conducerea școlii a mai susținut că băiatul a mai agresat o fată în sala de sport, dar profesoara de educație fizică a negat incidentul, a spus tatăl copilului. 

„Am vorbit cu băiatul și a spus că nici măcar nu a fost în preajma ei. Și m-am dus la profesoara de sport și mi-a spus nu, Ștefan e puturos, n-a vrut să alerge, a stat pe bancă. S-a ajuns la nota 5 la purtare, nu am fost înștiințați”, a spus Celestian Vlad, tatăl băiatului. 

Școala a luat decizia de a-i scădea nota la purtare elevului la finalul anului școlar, ceea ce a însemnat că a rămas repetent. Instanța a considerat că școala nu i-a oferit ajutorul necesar pentru a-și rezolva problemele și în schimb a apelat la sancțiuni. Instituția de învățământ a refuzat să dea un punct de vedere. 

„Este o situație care ține strict de unitatea de învățământ, repet avem acest sistem descentralizat de hotărâri în sistemul de învățământ preuniversitar”, a spus Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța. 

Consilierii școlari sunt cei care ar trebui să ajute elevii să depășească aceste probleme și să lucreze alături de profesori și părinți la găsirea unor soluții, însă sunt extrem de puțini și de cele mai multe ori sunt depășiți de volumul de muncă. 

×
x close