Antena 3 CNN Actualitate Un copil de 15 ani, plecat cu oile pe muntele Ţarcului, este dispărut de trei zile

Un copil de 15 ani, plecat cu oile pe muntele Ţarcului, este dispărut de trei zile

Un copil de 15 ani, plecat cu oile pe muntele Ţarcului, este dispărut de trei zile
Foto: Intact Images
02 Iul 2011   •   15:09

Un copil de 15 ani, plecat cu oile pe muntele Ţarcului, este dispărut de trei zile. Mama băiatului a anunţat dispariţia lui abia vineri seară târziu. Salvamontiştii din Caraş Severin au plecat în căutarea ciobanului încă de dimineaţă.

Plecat cu turma alături de alţi trei ciobani la munte, un minor în vârstă de 15 ani din satul Ohabiţa de lângă Caransebeş, s-a pierdut pe muntele Ţarcu. Surse din rândul ciobanilor spun că turma era în urcare cu ciobanul în frunte iar copilul mâna oile din spate. Totul s-a întâmplat în urmă cu două zile în zona căldărilor, mai exact la locul numit „Balta Bistrişoarei".

Ciobanii spun că totul s-a întâmplat în timp ce se deplasau cu oile spre stână, din cauza ceţei dense şi a timpului nefavorabil. Cert este că nimeni nu a văzut sau simţit exact când a dispărut tânărul, dar acesta nu a mai ajuns la stână.

Cu toate că totul s-a întâmplat acum două zile, poliţia a fost anunţată abia joi, iar Salvamontul abia vineri în jurul orei 13.
,,Salvamontiştii efectuează activităţi de căutare a minorului dispărut pe munte întrucât ei au echipament corespunzător, iar poliţiştii în zonele limitrofe locului de domiciliu, respectiv în jurul muntelui" spune şeful Serviciului Salvamont, Valentin Balaban.

Muntele Ţarcu este un munte care pare prietenos la prima vedere fiindcă are nenumărate trasee în care se poate urca cu tractorul sau ATV-ul până aproape de culme, dar în acelaşi timp, este perfid şi foarte periculos. Pe Ţarcu au murit de-a lungul timpului turişti cehi, meteorologul Gruia şi soţia sa şi mulţi alţii.

Ultimele victime ale Ţarcului au fost în 19 decembrie 2009, soţii Gruia. Aceştia au stat sub stratul de zăpadă jumătate de am fiind găsiţi de sătenii din Borlova şi salvamontişti pe data de 12 iunie 2010.


 

×
Subiecte în articol: salvamontisti baiat copil oi disparut minor
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close