Antena 3 CNN Actualitate Un caz din 22.000.000. Boala de care suferă o româncă o face să fie unică în ţară

Un caz din 22.000.000. Boala de care suferă o româncă o face să fie unică în ţară

Un caz din 22.000.000. Boala de care suferă o româncă o face să fie unică în ţară
de O.P.    |    19 Oct 2012   •   06:22

O fată de 13 ani din judeţul Buzău se luptă cu o boală unică în România. Fata suferă o afecţiune care împiedică sângele să se coaguleze. Pentru ea, fiecare lovitură sau orice tăietură cât de mică înseamnă un drum în fugă până la spital, altfel, viaţa i-ar fi pusă în pericol.

Necazurile au început încă de la naştere, iar primele luni de viaţă au însemnat pentru părinţi începutul unei lupte continue cu sistemul sanitar din România. Nicoleta este singurul pacient oficial din România cu afibrinogenemie congenitală, o boală care face ca sângele să nu i se coaguleze.

Medicii din Iaşi au stabilit că ceea ce are Nicoleta e o boală care nici măcar nu era pe lista mai marilor de la Casa de Asigurări de Sănătate sau de la Ministerul Sănătăţii. Ani la rând, mama Nicoletei a trimis memorii peste memorii şi a bătut la zeci de uşi.

În cele din urmă Ministerul Sănătăţii a aprobat o sumă de bani necesari tratamentului de care fetiţa are nevoie,  însă aceştia nu acoperă decât minimul de medicamente pentru zece luni pe an.

Nicoleta ar vrea să înveţe să cânte la chitara pe care a primit-o cadou anul trecut de la părinţi. Pentru lecţii nu au mai fost bani. S-au dus pentru medicamentele care să o ţină în viaţă.




×
Subiecte în articol: boli
Parteneri
x close