El este nemulţumit şi îl acuză pe primar că, în urmă cu cinci ani, când Scripcaru era viceprimar, i-a confiscat 14 vaci cu lapte şi mai multe capre, pentru că păşteau pe domeniul public. După ce animalele au fost ţinute câteva zile într-un adăpost al primăriei deoarece proprietarul nu s-a dus să le ia, acestea au fost sacrificate la abator.
Botorog spune că Scripcaru a încercat atunci să-l despăgubească, dar el l-a refuzat, deoarece a considerat că suma oferită era o bătaie de joc, cu mult sub valoarea reală a animalelor. Drept urmare, a început mai întâi să protesteze în faţa Primăriei, dar a fost îndepărtat de polişiştii comunitari. S-a mutat atunci în faţa Prefecturii, unde şi-a continuat protestul.
Zi de zi, adresează invective la adresa primarului folosindu-se de o portavoce şi, ca să fie auzit mai bine, se urcă în copacii din faţa Prefecturii şi, legat cu lanţuri, îşi continuă de acolo protestul. Chiar dacă i-a fost confiscată portavocea, şi-a confecţionat alta din carton.
Localnicii s-au obişnuit cu el, iar turiştii îl fotografiază şi încearcă să stea de vorbă cu bărbatul, pentru a afla care este cauza protestului.
Botorog a ajuns subiect de scandal şi între administraţia judeţeană şi municipalitate, preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, acuzându-l pe Scripcaru că, timp de cinci ani, nu a găsit o soluţie amiabilă pentru rezolvarea problemei. În timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, preşedintele Consiliului Judeţean l-a chemat pe Botorog la conferinţele de presă pe care le susţinea, unde era prezentat ca un caz social deosebit, pentru care Primăria nu face nimic.
Agerpres