Antena 3 CNN Actualitate Un bolnav psihic a intrat într-o şcoală şi a ameninţat elevii cu moartea

Un bolnav psihic a intrat într-o şcoală şi a ameninţat elevii cu moartea

Un bolnav psihic a intrat într-o şcoală şi a ameninţat elevii cu moartea
04 Oct 2007   •   17:57

Şcolile româneşti sunt din ce în ce mai nesigure. Fără pază, oricine poate intra în instituţiile de învăţământ. În judeţul Constanţa, un incident produs joi a readus în discuţie problema şcolilor fără pază. Un pacient a reuşit să fugă din Clinica de Neuropsihiatrie din Constanţa. A ajuns în comuna sa natală, unde a intrat într-o şcoală şi a ameninţat cu moartea elevii şi profesorii. Situaţia s-a rezolvat numai după intervenţia poliţiei.

În lipsa unor jandarmi sau gardieni care să asigure securitatea şcolii, bolnavul a trecut fără probleme de elevul de serviciu şi a dat buzna într-o sală plină cu elevi de clasa întâi. Bărbatul este cercetat în cinci dosare pentru violare de domiciliu şi agresiuni verbale. De ani buni, el este în evidenţele psihiatrilor, iar poliţiştii aşteaptă acum rezultatele expertizelor medicale pentru a vedea dacă vor putea să îi întocmească vreun dosar penal.

Pacientul a reuşit să păcălească vigilenţa supraveghetorilor din Clinica de Neuropsihiatrie în momentul în care se afla în sala de mese şi a ieşit nestingherit din instituţie. Medicii susţin că incidentul a fost posibil din cauza numărului insuficient de paznici. Conducerea Spitalului a declanşat o anchetă internă pentru a stabili cine poartă răspunderea în cazul evadării.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close