Antena 3 CNN Actualitate Un bătrân, fost jurisconsult, a ajuns să stea pe străzile Capitalei după ce vecinii i-au vândut casa: „Am fost executat silit de 3 ori”

Un bătrân, fost jurisconsult, a ajuns să stea pe străzile Capitalei după ce vecinii i-au vândut casa: „Am fost executat silit de 3 ori”

A.S.
1 minut de citit Publicat la 08:54 13 Noi 2024 Modificat la 08:54 13 Noi 2024
nicusor pe strazi
Domnul Nicuşor a absolvit Colegiul Naţional Gheorghe Șincai din Bucureşti şi apoi a studiat la Facultatea de Drept. Foto: Captură video Antena 3 CNN

Un bătrân s-a mutat pe o bancă din Piaţa Amzei din Capitală după ce administraţia blocului în care locuia i-a vândut apartamentul pentru o datorie de 3.000 de euro. Bărbatul nu îşi mai plătise întreţinerea de mult timp şi singura soluţie găsită de colocatarii lui a fost să îl execute silit. Acum, a rămas fără nimic şi trăieşte pe stradă. Este o realitate dură pe care nu o putem ignora.

Domnul Nicuşor a absolvit Colegiul Naţional Gheorghe Șincai din Bucureşti şi apoi a studiat la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti.

Pe străzile oraşului, el şi alţi oameni se luptă zilnic pentru supraviețuire, purtând poveşti de viaţă pline de încercări şi sacrificii. Puteţi să îl ajutaţi pe domnul Nicuşor fie direct, în piaţa Amzei din Capitală, fie prin intermediul Fundaţiei Dana Voiculescu pentru Solidaritate. Mai multe detalii găsiți pe paginile de social media ale Fundaţiei sau pe site-ul oficial fdvs.ro.

Domnul Nicușor a povestit că stă pe străzi de la sfârșitul lunii iunie, iar acum, cea mai mare problemă pentru el este frigul.

„N-am mai plătit întreținerea. Am strâns 16.000 lei datorie și a trebuit să-mi vândă casa asociația de proprietari. Am fost secretar de primărie cu repartiții între Slobozia și Țăndărei, am fost jurisconsult la Giurgiu, la Direcția de Muncă și Ocrotiri Sociale, jurisconsult la Casa de Pensie a Sectorului 2. Și toate astea nu întrunesc 15 ani, n-am 15 ani vechime minimă prevăzută de lege ca să-mi dea pensie.

Am trecut prin executarea silită de trei ori. Prima oară am reușit, cu ajutorul unei verișoare, să plătesc. A doua oară am vândut, aveam niște pendule în casă. Am făcut iarăși rost de niște bani și m-am obișnuit așa. Cu 2 zile înainte de licitație, mă duceam la executor: Cât trebuie să plătesc, domnule? Zice, ai pe hotărârea judecătorească atâția bani. A treia oară m-am obișnuit așa, n-am mai putut să mă apăr. Apartamentul s-a vândut și am luat 105.000 lei. 105.000 lei mi-au ajuns mie cam un an și jumătate.

Și am un băiat de 35 de ani. Eu nu am la ora asta niciun fel de disponibilitate financiară absolut deloc și evit să mă întâlnesc cu el că trebuie să-i dau și lui ceva. Nu pot să-i dau nimic, nici măcar un covrig”, a explicat domnul Nicușor.

×
TOP articole
x close