Antena 3 CNN Actualitate Un an de la demisia Guvernului Ponta. Ce s-a schimbat?

Un an de la demisia Guvernului Ponta. Ce s-a schimbat?

ponta2.jpg
Foto: Facebook
04 Noi 2016   •   18:20

S-a împlinit un an de când Victor Ponta a demisionat din fruntea guvernului, după tragedia de la Colectiv. Demisia a venit după un amplu protest în care oamenii au cerut demisia în urma tragediei din clubul Colectiv. 25.000 de oameni au scandat şi au cerut demisii.

Depunerea mandatului a fost anunțată de președintele PSD, Liviu Dragnea, și confirmată de premierul Victor Ponta, care și-a anunțat, oficial, demisia de la pupitrul Guvernului. „Aș vrea să spun câteva cuvinte, în calitate de prim-ministru al Guvernului pe care o exercit și astăzi. Am folosit toate resursele pentru a ajuta victimele. Vreau să mulțumesc pompierilor medicilor, celor care și-au făcut datoria. Vreau să-i apăr în continuare, pentru că fără pompieri și fără medici, asemenea tragedii se pot repeta. Răspunderea juridică va fi stabilită de către justiție și am văzut că a început acest lucru, sper să nu fie vorba doar de răzbunare. Am obligația să constat supărarea legitimă din cadrul societății și de a avea responsabilități mai mari decât ale patronilor. Nu cred că este corect să las responsabilitatea celor care au fost în teren. Sunt gata să fac eu acest gest și-mi depun mandatul de prim-ministru. Rezist la orice bătălie cu adversarii politici, dar nu mă bat cu oamenii. Supărarea oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic, joc de putere. Sper ca depunerea mandatului meu și al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat”, a declarat atunci Victor Ponta. 

A fost bine că Victor Ponta şi-a dat demisia? Cum e România la un an de la demisie? Au fost întrebările lansate de Dana Grecu în emisiunea La Ordinea Zilei, la care au încercat să răspundă invitaţii săi. 

„Este adevrat că schinbarea pe care ne-am dortit-o cu toţii a venit într-un procent redus. Cel mai important lucru a fost faptul că la baza acestei tragedii, acelei guvernării dezastruoase au stat tocmai oamenii care au stat în fruntea unei instutuţii care au săvârşit fapte de corupţie. Aici este adevărat nu aş vrea să mă refer doar la un partid. Din păcate au existat aceste lucruri. A ucis incompetenţa şi lipsa de responsabilitate. Poate s-a schimbat viziunea sau mentalităţile oamenilor. Viziunea contează foarte mult. (…) A ajutat la răgazul care s-a dat pentru a se reface clasa politică, un respiro pentru partide”, a declarat  Mihaela Olaru, PNL . 

×
Subiecte în articol: colectiv Victor Ponta La Ordinea Zilei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close